14.3 C
Amposta

Desmantellada una xarxa de prostitució amb vuit detinguts, un a Vinaròs

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Policia Nacional ha desmantellat una xarxa dedicada al tràfic i l’explotació sexual de dones a Espanya, en una operació en la qual han sigut detingudes vuit persones i tres dones han sigut alliberades. En l’operació, han sigut detingudes quatre persones a Santander, tres a Torrelavega i una a Vinaròs, al Baix Maestrat (Castelló).

La investigació va començar gràcies a una trucada al Servei d’Atenció a les Víctimes de Tràfic de Persones de la Policia Nacional, que va traure a la llum l’existència d’una organització d’origen colombià que explotava sexualment a dones en dos pisos de cites, a Santander i Torrelavega (Cantàbria).

Un clan familiar

Es tracta d’un clan familiar que, presumptament, es dedicava a captar dones de Colòmbia «en situació de gran vulnerabilitat i extrema necessitat» per a traslladar-les a Espanya amb falses promeses laborals i a on eren obligades a prostituir-se, segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat.

Segons explica la policia, l’organització tenia una estructura molt definida i estava liderada per una dona que dirigia tota la xarxa des de Torrelavega, mentre els seus dos fills s’encarregaven de traslladar-les a Cantàbria, controlar els pisos de cites i gestionar els anuncis dels serveis sexuals en diferents portals d’Internet.

A més, la xarxa comptava amb un captador, resident a Colòmbia, que era l’encarregat de captar a dones vulnerables amb falses promeses de treball i entregar-les els diners necessaris per al viatge. Una vegada a Espanya, les dones eren traslladades als pisos, a on eren rebudes per les ‘mamis’, l’últim escaló de la xarxa i que s’ocupaven de recaptar els ingressos que obtenien setmanalment.

Obligades a prostituir-se

En els pisos eren obligades amb amenaces i coaccions a exercir la prostitució per a fer front al deute que havien acumulat pel cost del viatge i que ascendia a més de 5.000 euros. Les dones eren, a més, vigilades amb càmeres i només podien sortir al carrer una hora al dia i havien de fer-ho acompanyades per algun membre de l’organització.

La meitat dels seus ingressos se’ls quedava l’organització i, de l’altra meitat, només podien disposar de 100 euros per ala seua despesa d’alimentació, roba i higiene, mentre que tots els altres diners eren per a pagar el deute adquirit amb la xarxa. Els agents han registrat tres cases, una a Santander i dos a Torrelavega, on s’han intervingut 6.480 euros, telèfons mòbils i molta documentació.

Font: València Diari

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -