14.3 C
Amposta

[VÍDEO] Denuncien maltractament animal en una granja de pollastres de Roquetes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Colpejar els pollets contra un cubell fins que moren, sense passar per un escorxador, o pegar-los cops de puny una vegada han estat carregats a les gàbies. O fer-los anar d’un lloc a un altre a cops de peu. L’ONG Equalia ha denunciat a través de les xarxes socials maltractament animal en granges de pollastres de Roquetes (Baix Ebre) i Villamanrique de la Condesa (Sevilla) que treballen per a un proveïdor dels supermercats Lidl. Al vídeo, segons ha declarat l’ONG a Imagina Ràdio, superposen vídeos de pràctiques de maltractament animal gravades a les dues granges.

En declaracions a TV3, Guillermo Moreno, president d’Equalia, ha dit que “el més indignant és que la granja, el proveïdor i la mateixa Lidl tenen el certificat de benestar animal, i en el cas de Lidl, aquest segell el té per a tot el seu pollastre fresc”.

Aquesta ha estat la primera vegada que s’enregistren imatges en granges de pollastres certificades amb el segell Welfair de benestar animal. També és la primera vegada que s’aconsegueix gravar un vídeo com aquest entre el 2021 i el 2022, segons ha explicat l’ONG en un comunicat.

En les imatges es pot veure un contenidor trencat amb pollastres en descomposició i amb larves exposades a l’aire. A més, es veu com quan carreguen els animals per traslladar-los, els treballadors llencen els pollastres i els hi peguen cops de puny i puntades de peu. Tot això, segons Equalia, suposa un “greu perill per a la vida dels animals” i pot provocar “trencaments d’extremitats, ales o estèrnum”, que farien patir les aus durant hores abans de posar fi a la seua vida. Equalia ha assegurat que aquests comportaments s’han produït tant a la granja de Roquetes com a la de Villamanrique de la Condesa. Segons l’associació, les dues granges tenen la certificació Welfair de benestar animal i serien proveïdores de la cadena de supermercats Lidl.

D’altra banda, Lidl ha declarat a Europa Press que no li consta cap denúncia, però ha refusat “rotundament” els abusos i el maltractament animal d’unes imatges que ha qualificat “d’inacceptables” i ha insistit que repudia totalment aquest tipus de pràctiques. Si es demostra que aquest tipus d’accions es duen a terme, la cadena de supermercats alemanya exigirà al seu proveïdor que deixi de treballar “automàticament” amb aquestes granges.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -