14.3 C
Amposta

[VÍDEO] Artistes i personalitats destacades de les Terres de l’Ebre animen a col·laborar amb el Projecte Emma

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Projecte Emma és una iniciativa de la Fundació Dr. Ferran per a la recerca en càncer de mama, impulsada pel grup de recerca en patologia oncològica i bioinformàtica de la Gerència Territorial de les Terres de l’Ebre de l’Institut Català de la Salut.

El projecte necessita 150.000€ per desenvolupar-se. Amb aquests diners es contractarà un jove investigador de Terres de l’Ebre durant 3 anys, i també es comprarà tot el material necessari per dur a terme el projecte de recerca. La retenció de talent investigador és cabdal pel erritori. El desenvolupament i la continuïtat de molts projectes de recerca, com l’Emma, depèn de la contractació de joves investigadors. Aquests joves talents estan molt ben preparats i investiguen per obtenir els millors resultats i garantir-ne l’èxit.

La metàstasi als ganglis limfàtics de l’aixella és la porta a que el càncer de mama s’escampi per la resta del cos. De fet, més del 50% de les dones amb metàstasi als ganglis limfàtics de l’aixella desenvoluparan metàstasi a altres parts del cos durant els 10 anys posteriors al diagnòstic.

L’objectiu del Projecte Emma és fer un estudi en profunditat de la resposta immune dels ganglis axil·lars en pacients amb càncer de mama. Es vol avaluar, mitjançant diferent tipus de tincions i procediments d’anàlisi d’imatges microscòpiques digitals, quines diferències hi ha a les cèl·lules immunes entre pacients amb i sense metàstasi en els ganglis axil·lars.

Si la primera línia de defensa del sistema immune contra el tumor és a la pròpia mama, amb aquest projecte es pretén avaluar què passa en la segona línia de defensa (els ganglis axil·lars que no han estat envaïts per la metàstasi) i si aquesta segona línia pot estar alterada segons si les pacients tenen ganglis axil·lars veïns amb metàstasi o no.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -