14.3 C
Amposta

Valor nutritiu dels greixos i dels olis

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els greixos i els olis proporcionen la font d’energia més concentrada que pot tenir qualsevol altre aliment. Normalment, els greixos i els olis d’origen vegetal tendeixen a contenir més àcids grassos insaturats, mentre que els d’origen animal són rics en àcids grassos saturats.

VERITAT o FALS

L’all es pot considerar gairebé com un medicament natural.

VERITAT. Més enllà de ser un ingredient essencial de la dieta mediterrània, i que si ens passem el tindrem present en l’alè tot el dia, l’all és un dels aliments amb més propietats curatives que existeixen.

QUÈ ÉS?

L’àcid ascòrbic: és el nom químic de la vitamina C o vitamina antiescorbútica. Vitamina que va ser descoberta ara fa tot just 90 anys. La seva estructura química recorda a la del sucre glucosa. Aquesta vitamina té un color blanc en la forma seca, però que en solució es rovella amb facilitat i més en presència de calor.

L’ALIMENT

Quins són els aliments de temporada d’aquesta tardor.

Des del passat dia 22 de setembre estem oficialment a la tardor. Una estació que durarà fins al 21 de desembre i que ja està canviant el color de les fruiteries i verduleries amb els seus aliments de temporada. És el moment de dir gairebé adéu a la síndria, al meló i al cogombre i donar la benvinguda al moniato, a la carabassa i a la poma (entre d’altres).

LA XIFRA

A Catalunya, d’aquí a 10 anys, de cada mil persones només UNA tindrà la capacitat de produir aliments mentre que les altres 999 dependran d’ella. ¿Tenim persones dedicades a la producció de menjar? On és la nostra pagesia? Aquí les xifres són molt poc esperançadores.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -