14.3 C
Amposta

Valor nutritiu dels greixos i dels olis

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

Els greixos i els olis proporcionen la font d’energia més concentrada que pot tenir qualsevol altre aliment. Normalment, els greixos i els olis d’origen vegetal tendeixen a contenir més àcids grassos insaturats, mentre que els d’origen animal són rics en àcids grassos saturats.

VERITAT o FALS

L’all es pot considerar gairebé com un medicament natural.

VERITAT. Més enllà de ser un ingredient essencial de la dieta mediterrània, i que si ens passem el tindrem present en l’alè tot el dia, l’all és un dels aliments amb més propietats curatives que existeixen.

QUÈ ÉS?

L’àcid ascòrbic: és el nom químic de la vitamina C o vitamina antiescorbútica. Vitamina que va ser descoberta ara fa tot just 90 anys. La seva estructura química recorda a la del sucre glucosa. Aquesta vitamina té un color blanc en la forma seca, però que en solució es rovella amb facilitat i més en presència de calor.

L’ALIMENT

Quins són els aliments de temporada d’aquesta tardor.

Des del passat dia 22 de setembre estem oficialment a la tardor. Una estació que durarà fins al 21 de desembre i que ja està canviant el color de les fruiteries i verduleries amb els seus aliments de temporada. És el moment de dir gairebé adéu a la síndria, al meló i al cogombre i donar la benvinguda al moniato, a la carabassa i a la poma (entre d’altres).

LA XIFRA

A Catalunya, d’aquí a 10 anys, de cada mil persones només UNA tindrà la capacitat de produir aliments mentre que les altres 999 dependran d’ella. ¿Tenim persones dedicades a la producció de menjar? On és la nostra pagesia? Aquí les xifres són molt poc esperançadores.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

La Generalitat acorda una reunió de treball sobre el Delta amb el govern espanyol

La Generalitat ha formalitzat una reunió de treball amb el Ministeri de Transició Ecològica en la qual es presentaran els treballs i les visions...

El Consell Comarcal cedeix EbreTerra per a la campanya de vacunació de la grip

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha cedit al Centre d’Atenció Primària (CAP) de Deltebre un espai d’EbreTerra per a la campanya de vacunació...

Salut amplia la detecció ràpida de la Covid-19 amb fins a 3 milions de tests antigènics

El sistema de Salut de Catalunya disposa des d’aquests dies d’una nova eina per a descartar o confirmar casos positius de COVID-19. Es tracta...

Anul·len l’autorització administrativa del parc eòlic Els Pesells d’Horta de Sant Joan

La direcció general d'Energia, Seguretat Industrial i Seguretat Minera ha deixat sense efecte l'autorització administrativa del parc eòlic Els Pesells d'Horta de Sant Joan...

L’Ajuntament de Deltebre suspèn el Carnaval 2021

L'evolució de la pandèmia ha obligat a l'Ajuntament de Deltebre, conjuntament amb la Comissió de Festes, ha suspès el Carnaval de 2021, el qual...
- Anunci -
- Anunci -