14.3 C
Amposta

Unió de Pagesos a la Terra Alta reclama un preu just pel raïm i contractes formalitzats

El sindicat preveu a la Terra Alta una collita mitjana que pot ser un 20% inferior a la del 2020, però d'excel·lent qualitat

- Anunci -spot_img

El més vist

- Advertisement -

Unió de Pagesos a la Terra Alta demana responsabilitat als compradors de raïm en aquesta collita, i els reclama que no ofereixin un preu inferior als 45 cèntims d’euro per quilo i que, segons les característiques de les vinyes, dels raïms, de les varietats i d’altres factors, aquest preu sigui superior. Per al sindicat, una comarca com la Terra Alta, “cada vegada més referent per la qualitat dels seus vins, ha d’anar en consonància amb els preus percebuts per la pagesia i l’esforç en la millora de la qualitat d’aquests productes”. Unió de Pagesos considera que els viticultors haurien d’assimilar-se a zones productores d’Europa en les quals els pagesos perceben entre 0,5 euros i més d’1 euro per quilo de raïm.

El sindicat preveu per enguany, a la Terra Alta, una collita mitjana en volum, que pot ser un 20% inferior a la del 2020, i d’excel·lent qualitat. No obstant això, tot i les diferències en les xifres de producció a l’Estat i als països productors de la Unió Europea, on les adversitats climatològiques comportaran una davallada del volum, el sindicat valora, d’acord amb les darreres dades del Ministeri d’Agricultura, que l’actual situació de mercat del vi “no justifica que els cellers paguin el raïm i el vi als mateixos nivells de fa vint anys, al voltant dels 0,30 euros el quilo”. Cal que el preu que es paga a Catalunya, “que gairebé totalment es comercialitza sota l’empara d’una de les 12 denominacions d’origen que hi son presents, sigui d’acord amb la qualitat que exigeixen aquestes denominacions, tant pel que fa a rendiments productius, com al grau i a la qualitat organolèptica”.

El sindicat recorda l’obligació de formalitzar per escrit els contractes de compravenda de raïm amb l’establiment de qualitats, preus i condicions concretes, i l’obligació dels cellers de pagar-lo als viticultors a 30 dies segons l’actual Llei de morositat, independentment de la data de qualificació del vi per una Denominació d’Origen que en faci el celler. Unió de Pagesos anuncia que continuarà denunciant durant aquesta verema els possibles abusos en l’àmbit de la Llei de la Cadena Alimentària.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -