14.3 C
Amposta

Aquest cap de setmana arriba la Festa de la Sega de l’arròs a la Ràpita amb diverses activitats

La jornada aproparà la sega tradicional de l’arròs a la ciutadania i permetrà als assistents entrar al camp per viure de ben prop les tasques que es duien a terme

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dissabte 4 de setembre arriba la Festa de la Sega de l’arròs a la Ràpita amb un ampli ventall d’activitats. La festa tindrà lloc a la Fundació Plegadis entre les 10 h i les 14 h. Els assistents podran veure i aprendre com els pagesos feien la sega tradicional de l’arròs, amb els camals arremangats i segant l’arròs a mà, seguint els mètodes tradicionals transmesos generació en generació.

A més, es podrà participar activament en la sega, entrant al camp tot seguint les explicacions de pagesos avesats en aquestes tasques. Aquest dissabte, també es podrà gaudir de tot el ventall d’activitats que la Fundació Plegadis ofereix, com són, una mostra dels estudis de l’anellament d’ocells, visites a l’Aula i altres projectes de caràcter mediambiental que la fundació realitza, entre ell, el projecte de Noctua, on veure en directe, mussols i altres rapinyaires nocturns. També es durà a terme un taller degustació de cuina deltaica a les 14 h.

Amb l’objectiu d’evitar aglomeracions, es realitzaran tres torns de visita d’una hora, amb una capacitat màxima de 30 persones: el primer a les 10 h, el segon a les 11 h i el darrer a les 12 h. Per assistir cal inscriure’s prèviament a la pàgina web enlarapita.com i efectuar el pagament d’1 € per persona. Aquest donatiu es destinarà íntegrament al projecte Noctua.

La Festa de la Sega de l’arròs es duu a terme a més municipis del territori durant els mesos de setembre i octubre. A l’Aldea tindrà lloc el 19 de setembre i a Amposta i Sant Jaume d’Enveja el 3 d’octubre.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -