14.3 C
Amposta

Una vintena de joves recuperen trinxeres de la Batalla de l’Ebre al Calvari d’Ascó

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquesta setmana acaba el camp de treball d’Ascó i és el segon estiu que és dur a terme al Calvari del municipi. El Consorci dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE) ha volgut intervenir en una zona de trinxeres situada a tocar de l’ermita del Calvari, per tal de vincular-la a la ruta de senderisme GR-99, que hi passa a la vora. En aquest camp hi han participat 23 joves d’entre 14 i 17 anys d’arreu de Catalunya i han aconseguit recuperar vestigis de la Batalla de l’Ebre, en concret, una línia de trinxeres força extensa.

Batiste Forcadell, director del COMEBE, ha explicat a Imagina Ràdio que aquest camp, com també el de la Fatarella, que va acabar fa pocs dies, han sigut tot un èxit, i per aquest motiu es volen seguir fent els pròxims estius. “Hi ha hagut molta compenetració entre els participants, molt companyerisme i esforç i, en gran part, ha estat gràcies a Paula Sánchez Batiste, l’arqueòloga”, diu Forcadell, qui afegeix que “a partir d’ara qui vulgui veure aquestes trinxeres podrà fer-ho i, a més, també podrà veure des d’aquest indret un paisatge impressionant del curs del riu Ebre”.

Per altra banda, l’arqueòloga Paula Sánchez, ha especificat els treballs que han dut a terme. “Les tasques han estat acabar de buidar la trinxera que es va començar a excavar l’any passat, i després com quedava poc tram hem començat una nova trinxera molt a prop, la qual també tenia un traçat clar i hem pogut actuar-hi molt activament des de l’inici del procés d’excavació”, diu Sánchez. Tanmateix, segons explica l’arqueòloga, han anat documentant tot el procés, fent fotografies i guardant tot el material que anaven trobant, “hem estat excavant tota la trinxera fins a arribar a la roca natural, fet que hem assolit els dos últims dies de la campanya”, ha conclòs.

El camp de treball ha comportat activitats paral·leles, com la visita a espais del COMEBE, el búnquer dels Reguers i el Campament del XV Cos de l’Exèrcit i el centre d’interpretació de la Fatarella. A més, també han assistit a la xerrada per part del director del COMEBE sobre els grafits de la Batalla de l’Ebre, així com la visita a la central nuclear i altres activitats relacionades amb la recuperació de la memòria.

Aquest camp ha estat organitzat per la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials, la Fundació Escolta Josep Carol, el COMEBE i l’Ajuntament d’Ascó.

Notícia relacionada

Èxit del camp de treball de la Fatarella per recuperar trinxeres i vestigis de la Batalla de l’Ebre

Ascó, la Fatarella i el Pinell de Brai recuperaran espais de la Batalla de l’Ebre amb camps de treball aquest estiu

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -