14.3 C
Amposta

Ascó, la Fatarella i el Pinell de Brai recuperaran espais de la Batalla de l’Ebre amb camps de treball aquest estiu

Aquest estiu es realitzen tres camps de treball per realçar el valor patrimonial d'espais de la Batalla de l'Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Direcció General de Joventut organitza 65 camps de treball aquest estiu a Catalunya. Tres dels camps de treball que es duran a terme a les Terres de l’Ebre seran a Ascó, la Fatarella i el Pinell de Brai. Tots tres relacionats amb els espais de la Batalla de l’Ebre i que, per tant, tenen la col·laboració del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE). Aquests camps estan capitanejats per la Fundació Escolta Josep Carol i van destinats a joves menors d’edat d’entre 14 i 17 anys.

Batiste Forcadell, director del COMEBE, en declaracions a Imagina Ràdio, ha explicat que des de l’ens continuaran apostant pels camps de treball a l’estiu “perquè és una manera d’inculcar a la joventut que hi participa, principis i valors com solidaritat, la igualtat, el treball, l’organització… a més de donar a conèixer els espais de la Batalla de l’Ebre a gent que ho desconeix”. Segons Forcadell, cal detallar que fa 80 anys hi va haver una guerra cruel i criminal al nostre territori en la qual van morir més de 30.000 persones i que, per aquest motiu, “s’ha de recuperar la seua memòria i donar a entendre i explicar que aquests fets no han de tornar a passar”.

El camp d’Ascó, anomenat “Descobrim les trinxeres del Calvari d’Ascó”, es farà del 10 al 24 de juliol. Al municipi riberenc hi ha diversos espais de la Batalla de l’Ebre per recuperar i, per aquest motiu s’ha plantejat recuperar una zona de trinxeres situada al Calvari d’Ascó a tocar de l’Ermita del Calvari. L’objectiu és vincular-la a la ruta de senderisme GR-99, ja que hi passa a la vora i en el transcurs d’aquesta també s’hi troba el Búnquer dels Reguers.

El camp de treball de la Fatarella també està vinculat amb trinxeres de la Batalla de l’Ebre, en aquest cas les trinxeres de les Devees, les quals també es vol recuperar. Es durà a terme del 2 al 16 de juliol. Ampliar l’espai existent amb la recuperació d’una altra trinxera possibilitaria tenir un altre actiu patrimonial i turístic visitable en aquest espai històric actualment gestionat pel COMEBE. La finalitat principal d’aquest camp és la incorporació de la trinxera als Espais de la Batalla de l’Ebre, a través de la seua senyalització i difusió.

Al Pinell de Brai es durà a terme el camp anomenat “La Lleva del Biberó” del 15 al 29 de juliol. Enguany és la cinquena edició d’aquest camp. Els propòsits son recuperar les trinxeres situades a la rodalia de la població, donar a conèixer a joves un moment històric nacional i sensibilitzar la població envers el patrimoni.

La Batalla de l’Ebre va representar l’enfrontament de l’exèrcit Popular de la República i l’exèrcit franquista enviat a l’Ebre per tal de repel·lir l’ofensiva republicana. El recorregut dels Espais de la Batalla de l’Ebre inclou tot un seguit de rutes per espais històrics i centres d’interpretació distribuïts al llarg de les comarques de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre, els principals escenaris dels 115 dies de combats que van convertir l’Ebre en la batalla més dura, sagnant i decisiva de tota la guerra civil espanyola.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -