14.3 C
Amposta

Una quarantena de busos traslladaran els temporers a la Ribera d’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Una quarantena de busos traslladaran els temporers que van a treballar a la campanya de fruita dolça a la Ribera d’Ebre. A partir de la setmana que ve, es reforçaran les línies regulars i s’afegiran més vehicles per desplaçar els jornalers als municipis on han estat contractats. La proposta inicial de fer servir per aquests trasllats els busos escolars aturats pel confinament no s’ha pogut executar. “S’ha canviat de criteri per aspectes legals, entre d’altres”, com ha explicat el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés. D’altra banda, es demanarà al govern espanyol que autoritzi ocupar la meitat de seients dels autocars, en lloc d’un terç, perquè es garanteixen les mesures de seguretat i ajudaria a minimitzar costos.

El preu d’aquests trajectes seran d’1 euro, amb la targeta T-10/120, que bonifica el preu del viatge. Dependrà dels convenis amb els agricultors que aquest cost l’assumeixin els treballadors o les empreses, com ja passava amb els allotjaments i desplaçaments amb furgoneta que eren habituals en les campanyes anteriors. “En dos euros podran anar a treballar perquè és l’única manera que sigui viable. La Generalitat fa l’esforç d’incrementar els busos i poder usar la T-12/120”, ha destacat Pallarés.

També es podrà optar per sistemes alternatius, com furgonetes però complint els requisits del Procicat. En una furgoneta de 9 places poden anar 3 persones i en un vehicle particular dos ocupants, un a la part davantera i l’altre darrere. També es proporcionaran mascaretes per usar en tot el trasllat i les hores de feina.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -