14.3 C
Amposta

Una nova plataforma “monitoritza” el turisme familiar de les Terres de l’Ebre i la Costa Daurada

El software mou més de 270 indicadors a fi de fer més competitives les dues destinacions turístiques

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El centre tecnològic Eurecat, la Diputació de Tarragona i el seu Patronat de Turisme presenten la plataforma d’indicadors de turisme familiar Tourism Data System 2+, desenvolupada en l’operació TDS2+ del projecte PECT TurisTIC en Família. La plataforma dota les destinacions turístiques Costa Daurada i Terres de l’Ebre i els seus agents d’un sistema d’informació integrat i innovador per a la gestió turística que enfortirà l’especialització sostenible i la competitivitat de les comarques de Tarragona.

La plataforma ha estat desenvolupada pel centre tecnològic Eurecat conjuntament amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, de forma alineada amb l’estratègia i les necessitats del turisme familiar a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats d’informació i dades continuades en el temps, fins i tot en una part en temps real, per a la gestió de l’activitat turística. Ha estat implementada durant els darrers tres anys en el marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) TurisTIC en Família, liderat i coordinat per la Diputació de Tarragona, i durant els pròxims mesos s’hi integrarà tot el conjunt de fonts de dades previstes. Aquestes dades provenen de múltiples fonts, siguin operacions d’enquesta pròpies o operacions estadístiques existents, registres oficials, xarxes socials, així com també -i aquest punt és el més innovador- dades provinents de tecnologia sensòrica.

La plataforma s’ha posat en marxa en fase pilot aquest dimarts, 14 de desembre, amb un acte celebrat a l’Auditori de la Diputació Tarragona, amb la participació de la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Camí Mendoza; el diputat delegat de Projectes Europeus i Regió del Coneixement de la Diputació, Pere Granados; el vicepresident del centre tecnològic Eurecat, Jaume Ferrús, i el promotor TDS2+ del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat, Jaume Salvat. L’acte ha estat presentat pel director d’operacions del departament d’Innovació Turística d’Eurecat, Ignacio de las Cuevas.

D’acord amb el vicepresident d’Eurecat, Jaume Ferrús, el Tourism Data System 2+ és “un sistema d’indicadors que ofereix una visió holística de l’activitat turística al territori i els seus impactes i, per tant, afavoreix la seva gestió sostenible i intel·ligent” mitjançant els seus 273 indicadors, més de 140 destinats a facilitar la gestió de l’activitat turística en l’àmbit tant públic com privat, i més de 130 destinats a proveir informació sobre l’impacte de l’activitat.

Segons la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Camí Mendoza, “la Plataforma TDS2+ ha sumat el coneixement del Patronat de Turisme de la Diputació sobre les nostres destinacions amb l’experiència d’Eurecat en matèria de gestió i anàlisi d’informació. El resultat és aquesta primera eina especialitzada en indicadors de turisme familiar que contribuirà al fet que la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre esdevinguin destinacions més competitives i un referent internacional en aquest segment de visitants”.

D’altra banda, el diputat delegat de Projectes Europeus i Regió del Coneixement de la Diputació de Tarragona, Pere Granados, ha destacat que “ser destinacions turístiques sostenibles i intel·ligents és l’únic camí, i l’eina que avui presentem, desenvolupada dins el projecte PECT TurisTIC en Família que liderem des de la Diputació de Tarragona, ens hi ajuda”.

Aquesta eina analítica “ofereix una completa gamma d’indicadors estratègics, especialment per a les modalitats de turisme de platja, del vi i del patrimoni, que es mostren mitjançant quadres de comandament interactius i que inclouen, entre altres, dades en temps real procedents de sensors instal·lats en diversos espais del territori, que són útils per a la presa de decisions”, destaca el promotor TDS2+ del departament d’Innovació Turística d’Eurecat, Jaume Salvat.

El coneixement generat pel Tourism Data System 2+ permetrà fer un pas endavant en la gestió sostenible de les destinacions turístiques Costa Daurada i Terres de l’Ebre i contribuirà a donar resposta als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), amb el seguiment d’aspectes socioeconòmics i d’impacte ambiental de l’activitat turística.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -