14.3 C
Amposta

Un grup de militars localitza un tanc de la Guerra Civil enfonsat al riu Ebre a Flix

Han utilitzat un sonar i un magnetòmetre per localitzar el tanc que està sepultat sota els sediments

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El diari Heraldo de Aragón ha publicat aquest dijous una notícia on explica que un grup de militars d’Aragó ha localitzat el tanc de la Guerra Civil que se sospitava que estava enfonsat al riu Ebre, al seu pas per Flix (Ribera d’Ebre). Segons afirma aquest mitjà de comunicació, és un tanc italià marca Fiat L 35, que va ser llençat al riu a finals de 1938 durant un atac de l’exèrcit franquista a la zona de Flix i es va localitzar en una altra ocasió, però mai es va treure.

La recerca es va dur a terme el dimecres dia 23 de novembre i es va fer amb un sonar i un magnetòmetre des d’una llanxa, entre les nou del matí i les tres de la tarda, al pantà de Flix. En total van recórrer un terreny d’un quilòmetre d’ample i 300 metres de llarg.

Les imatges gravades i la massa fèrrica que s’ha detectat amb aquests aparells confirmen que hi pot haver un tanc situat a cinc metres de profunditat i un altre vehicle a la part superior. El vehicle militar de 3.500 quilos de pes estaria situat a la mateixa zona que els va comentar el responsable de l’Associació Cultural La Cana de Flix, Jaume Masip, perquè les persones més grans de la localitat van arribar a veure’l als anys 60 quan es va buidar el pantà.

En aquests moments, el vehicle militar estaria sepultat des de fa 84 anys, i el lloc on l’han detectat es troba en una zona de sediments. Si es confirma la presència del tanc on indiquen els aparells, el següent pas serà emprendre la localització amb els bussejadors per treure’l amb una grua, cosa que, segons afirma Heraldo, es realitzaria la setmana que ve.

El vehicle va ser llançat a l’aigua pels militars italians perquè se li va fer malbé el motor i es va quedar al mig de la carretera quan aquest regiment, que recolzava els combatents franquistes, anava camí cap a Barcelona per ocupar Catalunya.

A la primera recerca, que es va fer el 2013, l’haurien localitzat amb un sonar, però no el van poder recuperar. Malgrat això, els militars que van examinar les imatges gravades van assenyalar que es tractava d’un Fiat L35, un tanc italià que no està exposat al museu de cuirassats que hi ha al Regiment Espanya 11 de Saragossa.

Durant la recerca, els militars d’Aragó han hagut de comunicar els moviments per localitzar el vehicle militar a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE).

Redacció – I. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -