14.3 C
Amposta

Militars volen recuperar un tanc de la Guerra Civil enfonsat a l’Ebre a Flix, segons Heraldo

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El diari Heraldo de Aragón ha publicat aquest divendres una notícia exclusiva. Segons explica aquest mitjà de comunicació, el Regimiento de Pontoneros y España 11 vol recuperar un tanc de la Guerra Civil que està enterrat al fons del riu Ebre, a Flix (Ribera d’Ebre), des de finals de 1938. Es tracta d’un tanc italià marca Fiat L 35, que va ser llençat al riu durant un atac de l’exèrcit franquista a la zona de Flix i es va localitzar en una altra ocasió, però mai es va treure. Segons ha pogut saber Imagina Ràdio, l’Ajuntament de Flix és coneixedor d’aquesta notícia des de fa tres anys i ha confirmat que en els pròxims dies un grup de militars intentarà recuperar el tanc.

Aquest vehicle militar, segons afirma Heraldo, es troba en una zona de sediments que s’hauria de retirar per a poder-lo extreure. En aquesta missió, els militars comptaran amb la col·laboració de Luis Avial, director de l’empresa Condor Georadar, expert en aquesta classe de rastrejos que ha arribat a recuperar, entre altres, restes de l’escriptor Miguel de Cervantes del Convento de las Trinitarias de Madrid el 2014.

En una cerca anterior ja es va localitzar el tanc a l’Ebre amb un sònar, però no es va poder recuperar. Segons Heraldo, un cop recuperat el tanc es podria exposar al museu de cuirassats que hi ha al Regimiento España 11.

Per aquesta segona localització s’utilitzarà un magnetòmetre, que detecta la massa fèrria al riu, i un sònar que detecta la imatge. Fonts militars han confirmat a Heraldo, que el tanc italià és un exemplar bastant valuós i pot detectar-se a prop de la presa de Flix. Es va llençar a l’aigua perquè es va espatllar el motor i es va quedar al mig de la carretera i ara estaria enterrat més d’un metre.

La cerca es durà a terme els pròxims dies i està previst que hi col·laborin bussejadors del Regimiento de Pontoneros perquè confirmin la localització i ajudin amb una grua a recuperar el tanc de davall de l’aigua.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -