14.3 C
Amposta

Troben dos explosius perillosos en un habitatge de Gandesa

Dues granades de mà van ser trobades al soterrani d'un habitatge de Gandesa i la família desconeixia la seua existència

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dilluns dia 1 d’agost una persona, veïna de Gandesa, es va presentar a les dependències de la Guàrdia Civil del municipi on va comunicar que al soterrani del seu habitatge havia trobat dues granades de mà de la Guerra Civil molt rovellades. Les granades podien haver estat recollides per un familiar ja mort i guardades al mateix domicili. La família desconeixia la seua existència fins que les van trobar de forma accidental.

Immediatament, una patrulla de la Unitat es va personar al domicili, activant de manera paral·lela el protocol existent en casos de troballes casuals de material o artefactes explosius, relativament freqüents a la Terra Alta per ser l’escenari principal de la Batalla de l’Ebre.

El personal especialista en desactivació d’explosius de la Unitat TEDAX de la Guàrdia Civil de Tarragona va presentar-se al lloc, on van trobar el que van identificar com dues granades defensives de la Guerra Civil, en aparent bon estat de funcionament, ja que es va confirmar que conservaven intactes els seus elements d’activació, fet que ha significat un perill i un greu risc per a la família resident en l’habitatge.

Es tracta de dues granades defensives molt habituals durant la Guerra Civil, una d’origen polonès i l’altra de fabricació espanyola coneguda com a “universal”. De manera immediata, els dos artefactes van ser retirats i destruïts pels especialistes TEDAX.

Des del 1985 s’ha destruït només a la Terra Alta prop de 200 granades de mà de la Guerra Civil, però son gairebé un miler les destruïdes al llarg de tota la província, fins al punt que les granades de mà constitueixen més del 40% dels artefactes trobats procedents d’aquella època.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -