14.3 C
Amposta

Obren 11 expedients en 6 municipis ebrencs per frau elèctric en plantacions de marihuana

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els casos de frau elèctric vinculats a plantacions de marihuana s’han duplicat entre el 2018 i el 2021 a Catalunya, segons dades recollides per Endesa. Concretament, la companyia va tancar l’any passat 684 expedients de frau vinculats a les plantacions de marihuana localitzades a l’interior d’habitatges o edificis, el doble que el 2018. La xifra suposa una mitjana de gairebé dues connexions il·legals per al cultiu de cànnabis destapades al dia.

A les comarques de la demarcació de Tarragona es van obrir 119 expedients, que representa uns 26,03 GWh d’energia recuperada (els anomenats quilowatts fantasma). D’aquests 119, 11 expedients es van obrir a les Terres de l’Ebre, el que representa uns 2,33 GWh d’energia recuperada, l’equivalent al consum de 666 llars en un any.

En concret, a les Terres de l’Ebre s’han obert 7 expedients al Montsià (4 a Amposta, 2 a la Sénia i 1 a Santa Bàrbara), al Baix Ebre 3 (2 a Tortosa i 1 a l’Aldea), a la Ribera d’Ebre 1, a Ascó, i a la Terra Alta cap.

Dades Catalunya

Al conjunt de Catalunya en els fraus vinculats al cultiu de plantes de cànnabis va assolir els 119,37 milions de kWh, l’equivalent al consum anual de més de 34.000 llars d’electrificació mitjana.

Aquesta quantitat d’electricitat representa, a Catalunya, el 27% del total de l’energia recuperada el darrer any per Endesa en el conjunt de fraus detectats, un percentatge superior al de la resta de l’estat on l’energia recuperada per connexions irregulars associades a plantacions representa un 20%.

La companyia recorda en un comunicat que el consum mitjà d’una plantació de marihuana pot arribar a l’equivalent de 80 habitatges o  més, depenent de la seva dimensió, i que la manipulació de la instal·lació elèctrica implica un perill, ja que pot arribar a causar un incendi.

Durant el 2021 Endesa va detectar a Catalunya gairebé 23.000 casos de connexions irregulars, amb un consum de 434 milions de kilowatts hora l’any, l’equivalent al consum anual de més de 124.440 llars.

El volum de connexions irregulars ha anat en augment en els darrers anys i el nombre d’expedients per frau elèctric del 2021 suposa un increment del 58% respecte fa 6 anys i el volum d’energia defraudada, un 74%.

Redacció / ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -