14.3 C
Amposta

Tortosa reobre equipaments amb l’entrada a la fase de represa

Des d'aquest divendres, els parcs infantils ja tornen a estar en funcionament després que s'hagen desinfectat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’entrada, aquest divendres, a l’etapa de represa signada pel president de la Generalitat, que deixa sense efecte a Catalunya les mesures derivades de l’estat d’alarma dictat el 14 de març pel govern de l’Estat, fa possible que des d’avui mateix es puguen recuperar totes les activitats municipals que havien quedat tancades per previndre la propagació del coronavirus. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Tortosa ja ha reobert els últims equipaments municipals que encara no havien pogut recuperar l’atenció presencial, respectant els criteris de distanciament i d’aforament que marca aquesta nova fase. Així mateix, també es mantenen els elements passius de prevenció que s’han anat introduint a tots els equipaments municipals, com les pantalles protectores o els estris de desinfecció a les entrades.

Entre els equipaments que ja tornen a fer atenció presencial hi ha el SAI o el SIAD, a l’edifici municipal del carrer Montcada número 27, així com l’Espai Obert d’Aprenentatge o el Punt Juvenil de l’Oficina Jove. Fins ara aquests serveis s’havien mantingut de manera telemàtica. Des d’aquest mateix divendres, també queden reoberts els parcs infantils de la ciutat. Prèviament, la regidoria de Serveis hi ha dut a terme tasques exhaustives de neteja i desinfecció, que es mantindran de manera periòdica per evitar possibles contagis per l’ús d’aquestes instal·lacions. En aquest sentit, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha demanat a les famílies que siguen curoses a l’hora de fer servir els parcs infantils, que respecten al màxim les mesures d’higiene i distanciament, i que eviten que s’hi produïsquen grans concentracions.

El pla municipal de retorn a la normalitat també preveu la reincorporació presencial del personal laboral de l’Ajuntament, que fins ara ha mantingut la prestació del servei mitjançant el teletreball. El 22 de juny, la reincorporació presencial ja serà del 85%, i arribarà al 100% l’1 de juliol. Pel que fa als equipaments esportius, dilluns arrancaran els campus d’estiu, amb les modalitats de multiesport, futbol i rítmica, a Tortosa, i de multiesport a Jesús.

El dilluns següent, 29 de juny, el WIN Tortosa reprendrà totes freqüències de les activitats dirigides, a les quals es podrà participar amb cita prèvia a través del portal habilitat per als usuaris. També les classes de pàdel, tant al WIN Tortosa com al WIN Jesús. Pel que fa a les piscines de Jesús i dels Reguers, està previst que reòbriguen portes el dijous 25 de juny. Meritxell Roigé ha aprofitat la compareixença d’aquest divendres per agrair la tasca de tot el personal municipal durant els tres mesos d’estat d’alarma, que ha qualificat de “molt complexos”. “El nostre primer objectiu ha sigut donar resposta a les necessitats d’àmbit sanitari, tenint en compte, a més, que disposem de dos centres de salut públics de titularitat municipal: la Clínica Terres de l’Ebre i l’hospital de la Santa Creu. Però també atendre les necessitats socials que s’han derivat, fent que ningú quede enrera en la recuperació post-covid”, ha afegit.

L’alcaldessa també ha destacat la tasca dels serveis sanitaris i d’emergències, i ha xifrat en 610 les actes que ha aixecat la Policia Local durant els mesos de confinament. D’altra banda, ha reclamat al departament de Salut que els dispensaris mèdics recuperen l’activitat habitual a tot el municipi, així com el retorn a Tortosa del servei de pediatria. Amb tot, l’alcaldessa ha recordat a la ciutadania que la pandèmia no ha finalitzat, i que cal extremar les precaucions per evitar rebrots, especialment després que s’hagen aixecat les restriccions de mobilitat a tot el país i davant d’un cap de setmana que enllaçarà amb la revetlla de Sant Joan.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -