14.3 C
Amposta

Tortosa presenta la programació del VII Fòrum de Cultura i Ruralitats [ÀUDIO]

Aquest serà del 4 al 6 de juny, i és la primera vegada que es fa a Catalunya

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Del 4 al 6 de juny, Tortosa serà la seu principal del VII Fòrum Cultura i Ruralitats, un esdeveniment organitzat pel Ministeri de Cultura en col·laboració amb l’Ajuntament de Tortosa i la Diputació de Tarragona. Aquest fòrum anual itinerant es presenta com una oportunitat per enfortir les connexions amb els agents culturals del territori i abordar temes crucials per al futur de les zones rurals.

La directora general de Drets Culturals del Ministeri de Cultura, Jazmín Beirak, juntament amb l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, i la regidora de Cultura, Mar Lleixà han destacat la importància d’aquest esdeveniment durant una roda de premsa al Museu de Tortosa. El fòrum d’enguany se centra en els reptes ambientals i el paper de la joventut com a motor de canvi, sota el títol ‘Escenaris d’aigua. Cultura, reptes mediambientals i diàleg intergeneracional’.

Les jornades del fòrum inclouran múltiples formats: diàlegs amb agents i gestors culturals, pensadors i creadors, presentacions de projectes, mostres d’artesania, tallers, espais de networking i accions artístiques en viu. Totes les activitats són gratuïtes, i estan obertes a tota la ciutadania, però algunes requereixen inscripció prèvia, que es pot fer a través d’aquest enllaç.

Jazmín Beirak, directora general de Drets Culturals del Ministeri de Cultura

Programació

El programa del fòrum, que tindrà lloc principalment al Teatre Auditori Felip Pedrell i al Museu de Tortosa, inclourà una sèrie d’activitats prèvies anomenades ‘Fòrum Expandit’. Aquestes activitats es realitzaran en col·laboració amb institucions culturals de la província i arribaran a altres localitats com Sarral, Ulldecona i Valls.

El programa comptarà amb la participació de més de 80 ponents, incloent-hi el secretari d’Estat de Cultura, Jordi Martí, i la recent guanyadora del Premi Goldman, Teresa Vicente. També hi seran presents representants dels ministeris d’Agricultura, Transició Ecològica i Repte Demogràfic, així com una vintena de projectes culturals impulsats per joves menors de 35 anys.

En col·laboració amb l’Escola d’Art i Cultura de la Diputació de Tarragona, es desenvoluparan tallers de recerca col·lectiva i cocreació artística oberts a tota la població. Els resultats d’aquests tallers es presentaran al Museu de Tortosa durant el fòrum.

Diversos festivals i centres d’art, com Lo Pati i el Museu de la Pauma de Mas de Barberans, participaran en el fòrum. A més, es presentarà un estudi pilot sobre els impactes de la cultura en el medi rural, desenvolupat pel Ministeri de Cultura en col·laboració amb la Universitat de Saragossa.

El programa també inclou la publicació d’un monogràfic titulat ‘Anguila’, en col·laboració amb les revistes ‘Rara’ i ‘Los Ojos de la Tierra’. Aquesta publicació reflexiona sobre la transmissió de sabers i l’evolució dels imaginaris del medi rural a través de la metàfora del riu.

Aquest fòrum és una oportunitat per connectar amb la cultura i els desafiaments del medi rural, i per participar en un esdeveniment que promou el diàleg i la col·laboració entre diversos agents culturals i la comunitat.

Redacció L.P.

Enllaços relacionats

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -