14.3 C
Amposta

El Ministeri de Cultura presenta la 7a edició del Fòrum de Cultura i Ruralitats a Tortosa

Aquesta iniciativa que vol connectar el sector cultural amb el medi rural, arriba per primera vegada a Catalunya, amb Tortosa com a seu principal

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Ministeri de Cultura presenta la 7a edició del Fòrum de Cultura i Ruralitats, una iniciativa que vol connectar el sector cultural amb el medi rural. Aquest esdeveniment, que ha estat impulsat pel ministeri des de 2017, arriba per primera vegada a Catalunya, amb Tortosa com a seu principal.

El festival tindrà lloc del 4 al 6 de juny a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa, oferint una plataforma per debatre i explorar el paper de la cultura en la transformació dels entorns rurals.

L’objectiu principal d’aquest fòrum és assegurar els drets culturals de tothom, independentment del seu lloc de residència. Això inclou l’accés a la cultura, la participació en la vida cultural del territori i el dret a crear. Amb aquesta iniciativa, el ministeri busca portar la cultura a tots els racons d’Espanya, com a part del programa Cultura i Ruralitats, una de les línies de treball prioritàries per garantir aquests drets.

Els temes centrals del fòrum inclouran la participació juvenil, el diàleg intergeneracional, l’arrelament al territori, el medi ambient, la biodiversitat i la gestió de l’aigua, tot apuntant a imaginar futurs alternatius. Segons el ministre de Cultura, Ernest Urtasun, “el primer pas per al canvi sempre és la capacitat d’imaginar-ho“, i el fòrum proporcionarà un espai per aquesta imaginació amb l’objectiu de transformar a través del diàleg cultural.

Per garantir l’èxit del fòrum, s’ha implicat la comunitat rural de les Terres de l’Ebre, així com altres regions properes com el nord del País Valencià i el Baix Aragó. L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan ha afirmat que “aquest fòrum ens servirà per reivindicar del potencial de la cultura, com a motor de canvi social, econòmic i mediambiental, així com un element estratègic per al desenvolupament sostenible i l’equilibri territorial”.

Finalment, Jordan ha agraït les inversions per a la reforma de l’Auditori Felip Pedrell, amb una subvenció del ministeri de cultura de 2,5 milions d’euros, i a la Diputació de Tarragona per l’aportació econòmica de 950.000 €. Aquestes millores inclouran la creació d’una nova sala i una renovació del vestíbul, engegant així un nou capítol per a la promoció de la cultura a Tortosa.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -