14.3 C
Amposta

Torna la Fira de la Terrissa de la Galera després de dos anys cancel·lada per la pandèmia

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

Del 29 d’abril a l’1 de maig torna la Fira de la Terrissa de la Galera després de dos anys sense poder-se celebrar a causa de la pandèmia de la Covid-19. Tot i que encara no podrà recuperar plenament la normalitat, ja que, per exemple, no hi haurà l’espai preeminent dedicat a un país estranger. Però el que sí hi haurà serà un espai ocupat per una comunitat autònoma i en aquesta edició serà Castella i Lleó. Podrem conèixer de primera mà les tècniques i característiques de la ceràmica d’aquesta comunitat i saber una mica més de la seua cultura i les seues tradicions. A més, es retrobaran terrissers i ceramistes d’arreu de Catalunya, de l’Estat espanyol, França, Marroc, Hongria, etc.

La Fira estarà situada entre els carrers Major i Sant Llorenç, plaça del Mercat, plaça d’Espanya (plaça de davant l’Ajuntament), Centre i Travessia del Forn. L’entrada a la Fira serà gratuïta i l’horari serà de les 10 del matí a les dues del migdia hores i de les quatre de la tarda a dos quarts de deu de la nit.

Hi haurà tot un programa d’activitats al seu voltant. El 29 d’abril tindrà lloc l’acte oficial d’inauguració de la Fira, a les 18.30 hores, a càrrec de Quim Nin i Borredà, vicepresident primer de la Diputació de Tarragona. El dia 30 d’abril se celebrarà el dia de la comunitat autònoma, Castella i Lleó, i, a la tarda, a la plaça de l’Ajuntament, els ceramistes d’Hongria faran una demostració de cuita de peces de ceràmica anomenada “quema visual” per reducció, que no serà amb un forn convencional sinó mitjançant un forn improvisat on es podrà veure de primera mà com es couen les peces a 1000°.

Fira de la Terrissa de la Galera 2019

Durant els tres dies, hi haurà activitats al taller “Enfanga’t a la Fira” i al taller “Enfanga’t amb els torns”. Demostracions al torn a càrrec dels diferents terrissaires participants en la Fira (a la plaça del Mercat). La peça commemorativa d’aquest any serà de la col·lecció de la terrissa tradicional de Miravet, anomenada “Pitxell del moixó” (de la tipologia de cànter de l’engany). Es tracta de l’edició de 112 peces signades i numerades, realitzades pel terrisser de Miravet, Emili Treig, i que un any més es converteixen en peces de col·lecció.

Al Museu Terracota (baixos de l’Ajuntament de la Galera), amb el mateix horari que la Fira, es podrà visitar la sala 1 (permanent) dedicada a la terrissa i els terrissers de la Galera i a la sala 2 (espai dedicat a exposicions temporals), exposició de ceràmica “L’espai imaginat” de Teresa Aparicio (fins al 5 de juny). L’acte d’inauguració de l’exposició tindrà lloc una mica abans que l’acte oficial d’inauguració de la Fira, el divendres 29 d’abril a les 18.15 hores.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -