14.3 C
Amposta

Torna GastroMar l’Ampolla, l’esdeveniment que posa en valor la cuina marinera de les Terres de l’Ebre

Els dies 3, 4 i 5 de març, pescadors i pescadores, cuiners i cuineres, científics i científiques, i homes i dones de la mar i de la cuina es trobaran a l'Ampolla per enaltir el valor de la cuina de sempre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de l’Ampolla i la Fundació Alícia i Repicat Sc s’uneixen un any més per la nova edició de GastroMar l’Ampolla, les jornades professionals gastronòmiques i científiques, que enguany s’enfocaran en la promoció del peix de proximitat, la sostenibilitat de la cuina marinera i la identitat com a referent gastronòmic.

Del 3 al 5 de març, des de l’Hotel Flamingo, es posarà en valor la cuina tradicional i de la identitat gastronòmica com a referent, destacant la importància de la sostenibilitat a la cuina marinera, apostant pel consum del peix de proximitat i de les espècies més desconegudes. Per aconseguir-ho, comptaran amb experts en la matèria: pescadors/es, cuiners/es, científics/es, i homes i dones de la mar i la cuina. 

En aquesta edició participaran reconeguts xefs i experts com Gessamí Caramés, del restaurant Meleta de Romer de L’Ametlla de Mar; Vicent Guimerà, del restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona; Aitor López, del restaurant Citrus del Tancat d’Alcanar; Xavi Cabrera, pescador i cuiner de l’Ampolla; Joan Bosch, fundador i cuiner del restaurant Can Bosch a Cambrils; Martín Comamala, del restaurant 539 Plats Forts, de Puigcerdà; Aida Reverté, del restaurant Les Palmeres de Les Cases d’Alcanar; Leidy Johanna Aya, aqüicultora i armadora a La Ràpita; Cristina Caparrós, armadora de Barcelona; Iris Triola, pescadora de Blanes; Roser Martí, presidenta del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya; Francesc Arasa, el gerent del GALP Terres de l’Ebre, Mar de l’Ebre; Joan Alginet, secretari d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; Jaume i Josep Font, fundadors i antics propietaris del restaurant Sa Punta, de Pals; entre molts d’altres.

Després de quatre edicions, GastroMar l’Ampolla s’ha consolidat com un esdeveniment referent i pioner en el seu gènere, amb el reconeixement del premi Catalonia Hub Seafood 2022 a la Fira Internacional Seafood Expo Global & Seafood Processing Global.

Els seus objectius principals inclouen fomentar l’ús i consum dels productes mariners, especialment els del Delta de l’Ebre, promoure el peix de llotja i de baix cost, i debatre amb científics, biòlegs i especialistes sobre temes com l’alimentació responsable, la cuina sostenible, saludable. Així mateix, es busca donar visibilitat i potenciar la cuina en directe i demostracions per part de xefs, amb l’ús de productes tradicionals i moderns.

Podeu consultar tota la programació a continuació:

Programació GastroMar l’Ampolla 2024

Des de l’organització recorden que l’esdeveniment es podrà seguir en directe via streaming pel canal de YouTube GastroEvents i per TV al Canal Terres de l’Ebre. Aquestes jornades estan obertes a tots els públics, especialment, als estudiants i professionals de la cuina. 

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -