14.3 C
Amposta

La campanya contra el suïcidi es posa en marxa a les Terres de l’Ebre

Sota el lema "No el deixes caure en el pou del suïcidi" es vol posar èmfasi en la detecció de senyals d'alerta i en la prevenció de conductes que atempten contra la pròpia vida

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament de Salut ha instal·lat temporalment uns vinils a prop de 90 punts de Catalunya, en una acció de carrer per prevenir el suïcidi. L’acció forma part de la campanya “No el deixis caure en el pou del suïcidi” que el Departament va posar en marxa el desembre passat. Aquests punts s’han instal·lat a Tortosa, a la Plaça Barcelona; a Amposta, a la Plaça Ramon Berenguer IV; i a Móra d’Ebre, a l’Avinguda Diputació, davant l’institut Julio Antonio.

Els vinils, de 260 cm de diàmetre, estaran presents als diferents punts durant un mes, i representen un punt negre que simbolitza allà on es poden trobar les persones amb ideació suïcida. Amb aquesta instal·lació, Salut vol posar èmfasi en la detecció de senyals d’alerta i en la prevenció per part de l’entorn de les conductes que atempten contra la pròpia vida i, també en demanar ajuda, si cal, trucant al 061/Salut Respon. I és que detectar idees suïcides abans que es produeixi un intent és cabdal per poder prevenir pèrdues evitables.

A Terres de l’Ebre, els episodis d’ideació suïcida van augmentar durant el 2023 respecte del 2022, segons les dades provisionals del Codi Risc Suïcidi. Amb dades provisionals del Departament de Salut, es van registrar un total de 110 episodis d’ideacions i tempatives ateses en el marc del Codi Risc Suïcidi. Aquestes dades representen la tendència creixent d’atenció a la ideació suïcida en els darrers anys, situant-la prop del 50% dels casos atesos el 2023 respecte als casos de temptativa. Una major detecció i atenció en episodis d’ideació suïcida possibilita una intervenció precoç, i més efectiva, per part dels professionals de salut.

Íngrid Roca, gerenta de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, ha posat en valor “una campanya que incideix en l’entorn de les persones que tenen conducta d’ideació suïcida, ja que aquest entorn és qui pot identificar possibles conductes suïcides. Des del Departament estenem la mà a les persones que es puguin trobar en aquesta situació, i per això és vital trucar al 061, que és el número de referència per a l’atenció a la conducta suïcida a Catalunya”.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -