14.3 C
Amposta

Territori iniciarà prompte la reparació del túnel de la carretera entre Horta de Sant Joan i Prat de Comte

Els treballs preparatoris estan llestos i l'obra tindrà un cost de 2 MEUR, juntament amb el vial per on se circula ara

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les obres del fals túnel de la carretera T-333, entre Horta de Sant Joan i Prat de Comte (Terra Alta) començaran de seguida i duraran uns noranta dies. Després de mesos d’anàlisi per detectar els problemes que patia el túnel, s’ha decidit reforçar amb injeccions de formigó la paret de la banda de la muntanya, que hauria cedit per pressió de moviments de terres, i també col·locar una estructura metàl·lica al túnel per evitar noves fissures. S’han fet ja els treballs preparatoris i la definició del projecte. Juntament amb el desviament provisional per on se circula des del juliol, l’obra tindrà un cost de 2 MEUR. La carretera es va haver de tallar tot el mes de juny quan es van detectar les escletxes a la infraestructura.

Com ha confirmat a l’ACN el director general d’Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, les obres ja es donen per iniciades perquè estan llestos els treballs previs i la definició del projecte i estaran en marxa després de l’actual període de vacances. Es faran injeccions al terreny que envolta el fals túnel i es col·locaran, a dins, unes estructures metàl·liques per donar-li més estabilitat.

Flores ha assenyalat que era “un tema complex i estructural” i que “no era fàcil” veure què s’havia de fer fins a “tenir-ho tot ben estudiat”. Per aquest motiu, es va apostar per habilitar el desviament a l’estiu, “que està funcionant prou bé”. “Però farem la reparació definitiva per recuperar el traçat que tenia la carretera i desmuntar la via de pas”, ha apuntat el director.

El desviament provisional obert al juliol es va fer recuperant un tram de l’antiga carretera. Es va asfaltar i es van consolidar els talussos. Durant el mes de juny, després de detectar esquerdes al túnel, el trànsit es va desviar per l’eix viari Horta de Sant Joan-Gandesa-Xerta (T-334, TV-3531, C-43 i C-12), un trajecte d’una hora o més, gairebé el doble del que costa arribar a Tortosa per la T-333, una situació que els veïns de la zona ja van patir prop de tres anys quan es va millorar aquesta carretera. En plena arrencada de la campanya d’estiu, el sector turístic va patir cancel·lacions i va rebre menys afluència de visitants.

La T-333 és la carretera principal per enllaçar aquests municipis de la Terra Alta i la comarca del Matarranya (Aragó) amb la zona del Baix Ebre i l’autopista AP-7. Els alcaldes celebren que s’hagi trobat una solució, tot i el retard. L’alcalde d’Arnes, Joaquim Miralles ha agraït que el Departament aposti per reparar definitivament l’esfondrament, tot i la solució temporal del desviament. “Han entès la necessitat que tenim els veïns i el que ens suposa a nosaltres, i estem molt contents que hagin escoltat les nostres súpliques i que comencin ja les obres de rehabilitació del fals túnel”, ha dit.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -