14.3 C
Amposta

Són imprescindibles per nosaltres

Els plaguicides i pesticides suposen un gran obstacle pel compliment del Pacte Verd Europeu i un gran perill per les abelles

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El principi de solidaritat era pràcticament inexistent en molts sectors econòmics l’agricultura un d’ells. Cada agricultor feia el que anava bé pels seus interessos, eren amics dels veïns fins que hi havia algun problema de límits o econòmics. Però avui dia amb la globalització i el canvi generacional s’està entenent i posant a la pràctica aquest principi per fer avançar el sector i consolidar-lo, estratègia de vital importància per fer front a lleis supranacionals que poden anar en contra del sector Agrícola.

Davant la imminent aprovació dels plaguicides Cipermetrina,Benfluralina i Sulfoxaflor en el comitè permanent de Fitofàrmacs de la Comissió Europea organitzacions del nostre país han demanat que aquesta no es produeixi, alguns estats de la UE que estan a favor dels plaguicides després d’haver rebut un dictamen negatiu de l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentaria que suposen un gran obstacle pel compliment d’objectius del Pacte Verd Europeu i de l’estratègia sobre la Biodiversitat de la UE. El principi de solidaritat fa creure al sector que hi haurà un gran front comú contra els països que toleren aquests plaguicides perquè els treguin de la seva agenda.

Aquesta és una situació que a Europa passa tot sovint, m’entres que la comissió intenta aplicar la llei, protegir la salut dels ciutadans i les pol·linitzadores una part dels estats membres protegeixen els interessos de l’Agroindústria en lloc de la Biodiversitat, el benestar i la salut dels seus ciutadans. Aquesta manera de fer té en els ciutadans un impacte negatiu que els porta a no tenir confiança en aquests organismes de la UE per sentir que són menyspreats i estar pel darrere de la Indústria i els diners, un gran error de l’Europa dels ciutadans. Aquests plaguicides provoquen la mort de les abelles que són dins la biodiversitat les que polititzen les plantes, sense elles no hi hauria Biodiversitat i tampoc gaudiríem de la mel important producte alimentari amb una gran tradició al nostre terra, originalment aquests productes actius es treien de substàncies naturals, però avui són productes sintetitzats procedents de derivats del petroli, nitrogen, sofre, m’entres en els ingredients no actius les substàncies són el querosè, emulsionant o pesticides líquids. Tots ells són la causa de la disminució de les abelles fins al punt que algunes espècies estan a punt de l’extinció, el canvi climàtic, la urbanització dels camps o la introducció de noves espècies complementen aquestes causes.

Altres iniciatives són les que impulsen alguns països com el dia de les pol·linitzadores per reafirmar la importància que tenen sobre la Biodiversitat que compti amb més de cent mil signatures que recolza l’agricultura sense pesticides, la restauració de la Biodiversitat i el suport de l’Agroecologia amb l’objectiu clar que abans del 2035 els plaguicides sintètics estiguin prohibits a la UE. M’entres tant en l’àmbit individual podent començar treballar per poder arribar a l’objectiu i salvaguardar les abelles i la Biodiversitat. Pensem-hi.

Joan Cunill, enginyer mediambiental

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -