14.3 C
Amposta

BioPorts es consolida com el portal web que dóna a conèixer la biodiversitat de l’Ebre

El científic tortosí Gerard Gaya va crear el blog l'any passat per donar a conèixer la biodiversitat de les Terres de l'Ebre d'una forma dinàmica i visual

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

BioPorts vol divulgar sobre la biodiversitat del massís del Port. Aquest projecte transmèdia va sorgir a principis del 2020, començant com un compte a Instagram. El seu autor és el biòleg ambiental Gerard Gaya i ha publicat continguts que combinen imatges amb dades curioses sobre les espècies i hàbitats del territori, conservant en tot moment el rigor científic.

El projecte ha crescut fins convertir-se en un referent de la divulgació científica al nostre territori, que ja compta amb un centenar de publicacions pròpies i més de 1.200 seguidors. Actualment té activa una pàgina web i comptes a Facebook i Twitter. Des del Parc Natural dels Ports afirmen que “BioPorts proporciona una divulgació profitosa per al Parc Natural, ja que està fet amb respecte, cautela per no desvetllar informació sensible, missatges clars i entenedors, bones imatges i molt d’afecte“. El projecte BioPorts ha incorporat fotografies cedides de reconeguts fotògrafs ebrencs, com Vicent Pellicer, Berto Gil, Manel Llarch, Marcel Barceló, Mercè Sebastià i Víctor Juan, entre d’altres.

L’impulsor del projecte, Gerard Gaya, ha afirmat que “aspirem a créixer encara més a nivell de les Terres de l’Ebre, per convertir-nos en un referent territorial en comunicació de la biodiversitat del paratge del Port“. En aquesta línia, Gaya s’ha mostrat molt satisfet de la feina feta el darrer any i ha assegurat que “BioPorts parteix de la tendència actual de les ciències naturals per promoure el coneixement en biodiversitat de la gent en cada territori” ja que, segons el biòleg ambiental “només coneixent aquelles espècies emblemàtiques es podrà generar una estimació i un valor afegit“.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -