14.3 C
Amposta

Sant Jaume d’Enveja signa convenis per potenciar el teixit sociocultural i esportiu del municipi

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja ha signat diversos convenis de col·laboració per potenciar i promocionar el teixit sociocultural i esportiu del municipi a través de les seues entitats per aconseguir un important nivell de cohesió social per tal de ser un poble emprenedor, dinàmic, modern i actiu amb voluntat de prosperar. El primer ha estat amb l’AMPA de l’Escola Sant Jaume i la Unió Atlètica Montsià amb la finalitat de desenvolupar activitats esportives al municipi per tal de promocionar l’esport en general i l’atletisme en particular, aprofitant les instal·lacions de què disposa.

L’ajuntament s’ha compromès a cedir les pistes del col·legi públic a la Unió Atlètica Montsià, segons els horaris acordats, per tal que puguin practicar esport, i aquesta organitzarà diferents esdeveniments esportius que poden suposar un incentiu en l’àmbit de la promoció i la dinamització esportiva i saludable al municipi.

Roger Masià, regidor d’Esports pensa que “és molt important la promoció de l’esport en l’àmbit local, no ens podem conformar que només es practiquen els esports majoritaris i que estan recolzats per entitats locals. I encara és més important fer-ho de la mà de l’AMPA, com a esport escolar i amb una entitat amb experiència com és la Unió Atlètica Montsià”.

El segon conveni ha estat signat amb l’Associació Escola Tennis Racket i el Club Esportiu Feel Dance Deltebre amb el mateix objectiu que l’anterior. Ambdues entitats han manifestat la seua voluntat de col·laborar en un seguit de programes, activitats i esdeveniments que contribueixin a la promoció del tenis i del ball, amb la finalitat d’intentar crear en un futur una possible entitat esportiva local.

A més, aquests esdeveniments esportius poden suposar un incentiu en l’àmbit de la promoció i la dinamització esportiva i saludable al municipi. L’Associació Escola Tennis Racket, per la seua banda, utilitzarà el Casal municipal, en els horaris acordats, durant els dies que dugui a terme les activitats.

D’altra banda, Feel Dance Deltebre, aprofitant els socis del poble que ja consten inscrits al seu club, es predisposa a col·laborar en actes diversos que es puguin fer a la població.

“A partir de la construcció del pont Lo Passador, hi ha molt bona sintonia i col·laboració entre les entitats de Sant Jaume d’Enveja i Deltebre. S’ha multiplicat l’oferta en aquest sentit, joves i no tan joves de les dues poblacions participen en les activitats que més els agraden i que organitzen les diferents entitats a un costat i l’altre del riu. Per tant, encara que siguin entitats que no compleixin els requisits per formar part del registre municipal, és important col·laborar amb elles, amb els nostres veïns que forment part, promocionar tot l’esport en general i, sobretot, que tot el municipi pugui gaudir de les activitats que porten a terme”, així ho ha manifestat el regidor d’Esports, Roger Masià.

Finalment, l’ajuntament ha signat un altre conveni amb la Unió Musical l’Artística, el Grup Tempo Teatre, la Coral Veus de l’Ebre i l’Associació Cultural i de Folklore Tradicional Sarabastall.

El consistori facilita, dins de les seues possibilitats, un local lliure de despeses de consum d’aigua i llum a totes les entitats del poble que el necessiten per tal de practicar les seues activitats. També facilita taules i cadires quan son necessàries, el servei d’ambulància, treballs de la brigada, tècnics, etc. A més, una part molt important del teixit sociocultural i esportiu del poble rep també un ajut econòmic directe. Activitats que, sense dubte, per l’ajuntament repercuteixen en benefici de tota la ciutadania.

Monica Colàs, regidora de Cultura i Ensenyament manifesta que “és obligació de l’Ajuntament promocionar la cultura en l’àmbit local i reforçar el teixit associatiu del municipi per millorar la cohesió social. Per tant, és lògic que ho féssim col·laborant amb les entitats culturals del poble. Fan una gran feina, l’Ajuntament no podria fer tot el que elles fan. És complicat econòmicament que les entitats puguin assumir soles totes les despeses que tenen, les hem d’ajudar i entre totes i tots millorar la cultura i tots els beneficis que aporta en l’àmbit local”.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -