14.3 C
Amposta

Salut estudia obrir de cop la vacunació contra la Covid-19 als joves de 16 a 29 anys

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Covid-19 s’està estenent entre la població jove de Catalunya, és a dir, la que encara no està vacunada i la situació és preocupant. El Departament de Salut es planteja la vacunació a aquestes franges d’edat per evitar que hi hagi més brots com els que s’han generat en viatges de fi de curs, com és el cas del de Deltebre que acumula 34 positius.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas ha assegurat que la intenció del departament és anar ràpid en les franges d’edat que ara s’estan vacunant, entre 30 i 49 anys i obrir el més ràpidament possible noves franges quan es pugui. Preguntada sobre si la generalització de la vacunació a les franges joves es faria també en grups de 5 anys, Cabezas ha dit que podria ser una sola franja entre 16 i 29 anys:

“Moltes vegades diem que obrim per grups de 5 anys perquè això permet que no es col·lapsin les webs en el moment en què les obrim. de totes maneres aquest grup, entre 16 i 29 és un grup força homogeni, en el que no tenim normalment casos a l’UCI, i el més lògic seria obrir-lo d’una manera única, però ho estem estudiant i ja ho comunicarem oportunament aquesta setmana.”

La secretària de Salut Pública ha negat que l’augment de casos es pugui atribuir a l’obertura de l’oci nocturn, sinó que es deuen als grans brots que hi ha hagut entre joves que han fet viatges de fi de curs. Pel que fa a l’augment en les franges més joves, Cabezas ha demanat que no se’ls estigmatitzi, perquè la immensa majoria estan seguint molt bé les mesures contra el virus.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -