14.3 C
Amposta

Roquetes presenta un esdeveniment gastronòmic de carns de caça per a l’octubre vinent

Hi participaran xefs de renom del panorama nacional de Xerta, Cornudella de Montsant, Barruera o Llívia

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Roquetes estrenarà el dissabte 5 d’octubre GastroCaça Roquetes, un esdeveniment gastronòmic de carns de caça a les Terres de l’Ebre que comptarà amb accions de cuina en directe amb la participació de xefs de renom del panorama nacional. L’acte tindrà lloc durant tot el matí al Casal de la Ravaleta, amb l’elaboració de plats on el porc senglar, el cabirol, la llebre o l’ànec seran els protagonistes. Alguns dels cuiners que hi participaran són Fran López, del Villa Retiro, a Xerta; Rafel Múria, del Quatre Molins, a Cornudella de Montsant; Eli Farrero, d’El Ventador, a Barruera, i Albert Boronat, de l’Ambassade, a Llívia.

L’esdeveniment s’ha presentat aquest dilluns a l’aula gastronòmica ‘Espai Boqueria’, del Mercat de la Boqueria de Barcelona. La primera edició de l’esdeveniment gastronòmic està organitzat per l’Ajuntament de Roquetes amb la col·laboració de la Federació Catalana de Caça i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat.

Durant la presentació, l’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, ha manifestat que l’aposta del municipi per l’esdeveniment és “decidida” per la rellevància de la Societat de Caçadors La Perdiz Roquetense, amb prop de 600 socis, i per la situació del municipi a cavall dels parcs naturals dels Ports i del Delta de l’Ebre, que proporcionen “una gran quantitat de carn de caça“.

Ivan Garcia, alcalde de Roquetes, durant la presentació de GastroCaça Roquetes.

Al seu torn, el fins ara president de la Federació Catalana de Caça, Sergi Sánchez, ha volgut lloar la iniciativa de l’Ajuntament de Roquetes, qualificant-la com a “molt encertada”. “És una gran manera de donar a conèixer aquest producte d’excel·lent qualitat i de quilòmetre zero. També ens permetrà exposar totes les virtuts d’una activitat que venim fent durant tota la vida, aprofitant l’actual moment d’explosió demogràfica d’espècies cinegètiques, i donar-li sentit compartint-ho amb la gent”, ha indicat.

Sergi Sánchez, president de la Federació Catalana de Caça, durant la presentació de GastroCaça Roquetes.

Per últim, la directora general de Boscos i Gestió del Medi de la Generalitat, Anna Sanitjas, ha destacat “el servei dels caçadors al medi ambient”, per la seva “contribució i ajuda als pagesos en la protecció dels cultius”. Alhora, ha subratllat “el valor culinari” de la carn de caça, tot desitjant que pugui “incorporar-se i integrar-se de forma habitual en els circuits comercials d’alimentació”.

Anna Sanitjas, directora general de Boscos i Gestió del Medi de la Generalitat, durant la presentació de GastroCaça Roquetes.

Un tastet de la jornada

Durant l’acte de presentació, a la vegada, un dels cuiners que participarà en la primera edició de GastroCaça Roquetes, el perellonenc Rafel Múria, ha realitzat un petit tast del que representarà l’esdeveniment amb una sessió de cuina de carn de caça en directe, als fogons de la Boqueria.

El xef Rafel Muria durant la presentació de GastroCaça Roquetes.

A més, també s’ha dut a terme la conferència ‘La tasca dels caçadors per minvar els danys als conreus‘, per part del president de la Federació de les DOP i IGP, el corberà Josep Pere Colat.

En l’acte, així mateix, han estat presents el director dels serveis territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a les Terres de l’Ebre, Jesús Gómez; el directiu i representant territorial de la Federació Catalana de Caça a les Terres de l’Ebre, José Pedro Tomàs; el director general de la Fundació Alícia i membre de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia, Toni Massanés; la tinenta d’alcalde i regidora d’Hisenda i Activitat Econòmica de Roquetes, Tere Moreso; la regidora de Turisme i Esports de la ciutat, Sonia Andrade; i el regidor de Gestió Ambiental del municipi, Jordi Allepuz.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -