14.3 C
Amposta

Rècord d’empreses i assistents a la IX Fira d’Ocupació del campus Terres de l’Ebre de la URV

Centenars d'estudiants i persones en recerca activa de feina han pogut contactar amb les 52 empreses que han ompert la primera i la segona planta del campus

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La IX Fira d’Ocupació del campus Terres de l’Ebre de la URV ha batut rècord de participació d’empreses i d’assistents. Centenars d’estudiants i persones en recerca activa de feina d’arreu del territori i un total de 52 empreses han pogut trobar-se als passadissos del campus, que s’han omplert d’estands, tallers, xerrades i activitats. “Hem d’agrair la resposta de les empreses perquè hem aconseguit el màxim històric. Això demostra que compartim l’objectiu de retenir i captar talent per a les Terres de l’Ebre”, ha dit la directora en funcions del campus, Sílvia Reverté.

Ha inaugurat la jornada el responsable del Departament Legal de Kronospan, Javier Martínez, qui ha explicat els perfils professionals que requereixen per engegar la nova planta de Tortosa. Amb una Aula Magna plena a vessar, Martínez ha detallat que cerquen perfils professionals per a les oficines i la planta que van des del món de l’Administració i les Finances fins a l’Electrònica, la Mecànica o l’Electricitat. “Nosaltres hem vingut a Tortosa per quedar-nos i volem comptar amb la gent del territori. Aquí hi ha gent molt bona i molt qualificada”, ha destacat Martínez, qui ha pronosticat que la fàbrica començarà a produir a ple rendiment durant el primer trimestre de 2022.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que ha tallat la cinta inaugural de la fira, ha agraït la presència de Kronospan al campus i ha subratllat que “l’Ajuntament i la Universitat compartim els objectius de retenir talent i fer créixer el territori”. En aquest sentit, s’ha dirigit als estudiants i els ha incentivat a “viatjar” i a “formar-se”, però també els ha demanat que “tornin” a les Terres de l’Ebre a treballar.

La Fira d’Ocupació ha estat, per a molts estudiants, la primera oportunitat d’endinsar-se en el món laboral. “Hem pogut parlar amb moltes empreses i la veritat és que ha estat molt bé, perquè t’atenen i t’assessoren perquè els facis arribar el teu currículum”, han indicat per exemple el Joel, el Jordi i la Diana, tres estudiants d’Administració i Finances de l’Institut de l’Ebre. Tots tres han arribat a la fira amb la voluntat de fer els primers contactes del món laboral i fer arribar els currículums a les empreses del territori.

Estudiants conversen amb empreses durant la Fira d’Ocupació del campus Terres de l’Ebre

Amb la mateixa voluntat ha arribat a la fira l’Anastasiia Morhun, refugiada ucraïnesa resident des del 15 de febrer a les Terres de l’Ebre. “Vaig arribar des de Kíiv i ara vull fer la meva vida aquí, per això he vingut al campus. Aquesta fira és molt important per poder conèixer personalment a les empreses d’aquí i saber què fan i què necessiten”, ha manifestat mentre passejava pels estands.

Les càpsules informatives del CTE Talks Corner i el dinar networking que s’ha celebrat a la cafeteria del campus han estat dues de les novetats més rellevants de la fira, que ha apostat també per la presència de noves tecnologies com la realitat virtual. En aquests espais, els estudiants i les persones en recerca activa de feina han pogut comprovar i conèixer d’una manera més dinàmica i atractiva els serveis que ofereixen les empreses. A més, també han pres nota de com elaborar correctament un currículum, han rebut informació sobre l’accés al programa de Garantia Juvenil o s’han informat sobre les opcions que ofereix l’emprenedoria cooperativista i l’economia social i solidària.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -