14.3 C
Amposta

Quan has de pagar per les emissions de CO₂ del teu vehicle?

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’impost sobre les emissions de diòxid de carboni (CO₂) aprovat pel Parlament fa cinc anys, és un tribut que té com a objectiu gravar les emissions de CO₂ de cotxes, furgonetes i motocicletes, que incideixen en l’augment de les emissions de gasos amb efecte hivernacle. Els diners recaptats es destinen a parts iguals a finançar el Fons climàtic i el Fons de patrimoni natural.

L’Agència Tributària de Catalunya (ATC) ja ha publicat el padró dels contribuents que aquest 2022 han de pagar l’impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica. Ja es poden consultar a la seu electrònica de l’ATC, les dades dels vehicles i dels titulars, i la quota que toca pagar. Fins al 3 de juny hi ha temps per presentar-hi al·legacions.

La consulta del cens es pot fer indicant el NIF del titular i la matrícula del vehicle, i facilitant un número de mòbil per rebre un codi. Aquesta consulta és sobre un sol vehicle i permet sol·licitar el canvi de dades i domiciliar el pagament, o modificar o anul·lar una domiciliació existent. També es pot fer una consulta completa, amb una identificació digital com l’idCAT Mòbil, que permet gestionar diversos vehicles.

Tot i que ara s’ha fet públic el cens provisional, el pagament de l’impost no s’ha de fer fins al novembre. El termini previst és de l’1 al 20 de novembre del 2022. Si el pagament està domiciliat, l’ATC informa que el càrrec s’efectuarà durant el mes de novembre.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -