14.3 C
Amposta

Progat Tortosa denuncia a “Lo Corralet” per la manca d’atenció als animals perduts i abandonats

Progat Tortosa i Arca Internacional reclamen substituir l'empresa "Lo Corralet" per fer-se càrrec dels animals perduts i abandonats de la ciutat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Progat Tortosa ha denunciat a l’empresa Serproanimal S. L., més coneguda com “Lo Corralet” davant de l’Ajuntament de Tortosa arran d’uns fets ocorreguts uns dies abans en l’atropellament d’un gat a Jesús. Aquesta és la tercera denúncia contra aquesta empresa que rep el consistori per part de l’associació Progat. Totes les denúncies afirmen que l’empresa no està complint amb les prestacions del servei públic de cura, atenció, protecció i defensa dels animals de companyia perduts o abandonats a la ciutat.

Segons Progat Tortosa, el contracte entre “Lo Corralet” i l’Ajuntament de Tortosa va acabar el passat mes de gener, però segons diuen en un comunicat, “continua exercint el servei a Tortosa”. Denuncia “l’incompliment continuat de les obligacions més bàsiques per part d’aquesta empresa envers el servei de captura, acollida, alimentació i manteniment dels animals de companyia abandonats o perduts”.

L’entitat també afirma que entitats sense ànim de lucre com Arca Internacional i ella mateixa es fan càrrec d’una gran quantitat de gats i gossos abandonats o perduts, la majoria dels casos a instàncies de la mateixa ciutadania i, segons denuncia, l’empresa “Lo Corralet”, que rep diners públics, no està fent servir aquests recursos per tenir cura dels animals.

Dues entitats, Arca Internaciona i Progat Tortosa han iniciat una campanya de recollida de signatures per tal que la ciutadania pugui exposar el seu interès en què els diners públics dedicats a la protecció dels animals de companyia siguin per a protectores d’animals sense afany de lucre i “no per a empreses mercantils que anteposen els seus interessos econòmics”.

Progat Tortosa aquest 2021 s’ha fet càrrec de més de 104 gats, 42 dels quals encara estan en cases d’acollida esperant adopció.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -