14.3 C
Amposta

2 milions de dosis aquest setembre perquè la Covid-19 passi de ser “la malaltia” a “una de les malalties”

Aquestes 2 milions de dosis de la vacuna contra la Covid-19 permetran aconseguir el 80% de persones vacunades a Catalunya

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El conseller de Salut Josep Maria Argimon, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, i l’adjunta a la direcció de la Direcció d’Atenció Primària Costa de Ponent de l’Institut Català de la Salut, Coral Fernández, han fet aquest dimecres el seguiment de la campanya de vacunació contra la Covid-19 a Catalunya.

Argimon ha dit que “estem baixant bé en el nombre de contagis i la previsió és que continuarem baixant”, però en què no es pot abaixar la guàrdia. “La sensació és que estem millorant, però els que necessitem aire som nosaltres, Salut. És cert que tenim uns contagis baixos, però encara hi ha 370 persones a les UCI i això condiciona molt la nostra vida”. Baixar “no serà ràpid”, ha advertit el conseller, “però després caldrà mantenir-ho. Per això cal la màxima precaució possible i també el màxim de vacunació. Hem de ser molt prudents i aconseguir les màximes cobertures de vacunació possibles”.

Josep Maria Argimon ha insistit que l’objectiu del Departament de Salut és posar 2 milions de dosis al setembre, “cal la màxima cobertura possible de vacunació. Al setembre hem de posar 2 milions de dosis com a mínim: un a la població 12-18 anys i un altre a qui encara no té pauta completa. Així aconseguirem que la Covid deixi de ser ‘la malaltia’ per passar a ser una de les malalties” i assolir el 80% de la població catalana vacunada.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabeza, ha afirmat que “el repte de setembre és recuperar les dades de vacunació i posar-ne mig milió a la setmana. Seguirem enviant SMS a qui encara no s’ha vacunat i farem 1 milió de trucades en tres setmanes intentant arribar al màxim a la vacunació”.

Finalment, Coral Fernández, adjunta a la direcció de la Direcció d’Atenció Primària Costa de Ponent de l’ICS, ha dit que l’objectiu segueix sent arribar al 100% de la població, “un 70% no és suficient. A l’atenció primària fem accions de ‘microcirurgia’ per assolir-ho”.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -