14.3 C
Amposta

Presenten a les Terres de l’Ebre la guia per garantir la qualitat dels mol·luscos

La gran majoria d'empreses del sector productor de mol·luscs bivalves estan ubicades al Delta de l'Ebre i son un sector econòmic important

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, ha presidit l’acte de presentació de la Guia de Pràctiques Correctes d’Higiene per als centres de depuració de mol·luscs bivalves i la presentació de l’Associació de Depuradores de Catalunya a les Terres de l’Ebre. En la jornada informativa, també hi han participat els directors dels serveis territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Jesús Gómez, i d’Empresa i Treball, Adam Tomàs, i el subdirector territorial de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Conrad Casas, així com els representants de l’Associació de Depuradores de Catalunya i la Federació de Productors de Mol·luscos del Delta de l’Ebre (Fepromodel).

Albert Salvadó ha destacat la rellevància d’aquesta “guia de bones pràctiques perquè les Terres de l’Ebres som els majors productors de mol·luscos del país i cal que siguem molt cursos amb garantir l’estàndard de qualitat del producte i que ho fem cada vegada millor. De fet, el sector és el primer en voler garantir la qualitat dels mol·luscos i la guia permetrà assolir-ne els estandards màxims”.

La Guia ha estat redactada sota la coordinació de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA), en la qual han participat els departaments competents en la matèria i les entitats del sector. Té per objectiu ser una eina per ajudar a les depuradores de mol·luscos a aplicar de forma correcte els autocontrols sanitaris establerts en les normatives vigents, a fi i efecte de garantir la qualitat i la seguretat alimentària dels productes que expedeixen.

Durant la jornada també s’ha fet la presentació de l’Associació de Depuradores de Catalunya a les Terres de l’Ebre, recentment constituïda. En seu president, Mateu Piñana ha explicat que l’objectiu de l’entitat és “aglutinar totes les depuradores de les Terres de l’Ebre, i 2 de la resta del país i defensar els seus interessos, fomentar el nostre productes i treballar col·laborativament amb l’administració”. Finalment, la sessió ha conclòs amb una taula rodona amb els representants de l’administració i el sector on s’ha posat l’èmfasi en la necessitat de garantir tant la qualitat com la seguretat alimentària dels mol·luscs produïts per a què arribin al consumidor amb totes les garanties.

El Departament de Salut, a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, controla i supervisa la correcta depuració i comercialització dels productes alimentaris i, mitjançant l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària, es donen un seguit de consells i recomanacions per a consumir aquests productes amb tota seguretat i sense cap risc per a la salut de les persones.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -