14.3 C
Amposta

MónFILMAT rep més d’un miler d’espectadors en les projeccions a Amposta, Tortosa i la Ràpita

El Festival Internacional de Cinema i Paisatge consolida les projeccions a Tortosa i La Ràpita

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Del 2 al 10 de juliol, mónFILMAT ha recuperat tota la seua esplendor. El Festival Internacional de Cinema i Paisatge organitzat per Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre ha reunit més de mil espectadors, en una edició que ha recuperat la presencialitat absoluta de totes les projeccions. El programa d’aquesta edició ha inclòs dotze llargmetratges i vint-i-vuit curtmetratges, amb el film Alcarràs de la directora Carla Simón com a colofó final. Ahir a la nit, la projecció del film català de l’any —guardonat amb el Premi a la Millor Pel·lícula en el Festival de Berlín— va comptar amb la presència de Carles Cabós, un dels actors protagonistes. “La interacció entre directors, actors i públic i, també, el debat públic al voltant de les projeccions és una de les ànimes de mónFILMAT. Després de dues edicions amb moltes restriccions, és una de les primeres coses que hem volgut recuperar”, explica Aida Boix, directora de Lo Pati.

El festival també ha recuperat les projeccions en espais singulars. Així, per primera vegada, ha programat una pel·lícula al nou Fablab TE, ubicat a l’antic edifici del Sindicat d’Amposta. A més ha consolidat les dues nits de projecció a Tortosa i La Ràpita, amb la voluntat d’arribar a més racons del territori. Dissabte a la nit, precisament, la Platja de les Delícies de la Ràpita va acollir una jornada dedicada al Festival Internacional de Cine de Menorca, un certamen que guarda diversos paral·lelismes amb mónFILMAT. “És un festival que va nàixer el 2016, el mateix any que nosaltres i amb el que vam detectar més d’un punt de contacte, com la projecció en espais singulars i a l’aire lliure o una bona selecció dels valors emergents del territori”, explica Xavier Miró, programador de mónFILMAT.

Una plataforma per als autors de l’Ebre

Una de les raons de ser mónFILMAT és donar veu als creadors del territori. En aquesta edició el programa ja inclòs el documental L’espill, del director de l’Ampolla Mario Pons. A partir de l’exili d’Hilaire Arasa, el film mostra fragments de vida comuns, amb drames, dualitats, amor, reivindicació i denúncia. Per la seva banda, el director deltebrenc Jaume Cebolla, ha presentat Oda a la roca, un curt documental que reflexiona sobre l’experiència vital d’escalar i que va penjar el cartell d’aforament complet al Fablab TE.

Entre els caps de cartell d’aquesta edició han destacat la pel·lícula Lamb, que va guanyar la darrera edició del Festival de Cinema de Sitges i que està protagonitzada per una parella que viu aïllada amb el seu ramat de xais en una illa d’Islàndia. Es tracta d’una faula sobre la maternitat, sobre tot allò que ens fa humans i el que ens distancia de la resta d’animals. També ha destacat el film Duo, una reflexió sobre la parella que serà presentat in situ per la directora Meritxell Colell. Una part dels films han orbitat al voltant del concepte de muntanya, amb pel·lícules com La Cima, una producció hispanofrancesa sobre la història entre dos escaladors a la base de l’Annapurna. MónFILMAT, el Festival Internacional de Cinema i Paisatge, ha estat organitzat per Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, amb el suport de l’Ajuntament de Tortosa.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -