14.3 C
Amposta

Prat de Comte, en situació límit pel despoblament, activa un altre cop la recerca de famílies

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Prat de Comte és un municipi de la comarca de la Terra Alta. Es troba al nord-est dels Ports de Beseit i el terme és força accidentat per la seua situació geogràfica. Les 1.096,60 hectàrees del seu terme municipal estan incloses dins el Parc Natural dels Ports. És un municipi bàsicament agrari, encara que ha recuperat la tradició de l’elaboració del licor d’aiguardent, que havia estat lligat a la població.

Des del 1900 aquest municipi no ha parat de disminuir en habitants. L’any 2015 van tocar fons i tan sols hi vivien poc més de 160 persones. En aquell moment van fer una crida a famílies perquè s’instal·lessin al municipi amb l’oferta de diferents habitatges a bon preu.

En aquests moments, segons ens ha informat la regidora Montse Subirats Gisbert, estan tornant a reactivar la recerca de famílies perquè al setembre l’escola perdrà dos nens i passarà de 8 a 6 alumnes. Aquest fet pot perjudicar greument el futur de l’escola i des de l’AMPA i l’Ajuntament de Prat de Comte ho volen solucionar ràpidament.

Per altra banda, també perilla el futur de l’Alberg Ca La Jepa, ja que la família que el porta actualment en poc temps el deixarà. Per tant, busquen una nova família que pugui fer-se’n càrrec. A més, una altra empresa del poble busca un treballador per fer de paleta.

Des de l’Ajuntament també tenen una borsa d’habitatges de lloguer i en venda a molt bon preu per qualsevol persona que hi estigui interessada. A hores d’ara tenen molts més habitatges que fa uns mesos i estan sempre a l’aguait per si algun immoble es queda buit, d’aquesta manera es poden posar ràpidament en contactar amb els propietaris i preguntar si es pot publicitar.

Per aquests motius, l’Ajuntament de Prat de Comte ha activat el correu electrònic viureapratdecomte@gmail.com perquè tothom qui vulgui més informació o hi estigui interessat pugui escriure un missatge.

Redacció – V. Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -