14.3 C
Amposta

Ports invertirà prop de 2 milions d’euros al port de l’Ampolla

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, s’ha reunit aquests dies amb l’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa, i el responsable territorial de la Zona Portuària Sud, Enric Martínez, per donar a conèixer a l’Ajuntament les actuacions previstes al port aquests quatre anys. Les principals obres seran el reforç del dic de recer, l’allargament de l’espigó d’entrada al port, la millora del passeig marítim a banda de muntanya, les noves connexions elèctriques necessàries per instal·lar un punt de recàrrega de vehicles elèctrics i la instal·lació d’un parallamps que forma part d’una prova pilot. Aquestes actuacions compten amb una inversió d’aproximadament 2 milions d’euros i estan incloses al Pla d’inversions 2019-2022 de l’empresa pública.

Millorar el recer al port

Una actuació molt demandada pel sector pesquer de l’Ampolla és l’adequació del dic de recer per evitar les afectacions derivades dels forts temporals de llevant que provoquen ultrapassaments d’onatges per sobre de la infraestructura. Així mateix, s’allargarà l’espigó de la bocana per evitar l’agitació dins de la dàrsena pesquera quan hi ha temporals. El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha explicat que “les dues actuacions han estat molt demandades pel sector pesquer i ara treballarem per donar resposta a les seves necessitats”.A la tardor es preveu començar la redacció dels dos projectes.

Un dels temes que implica especialment l’Ajuntament de l’Ampolla és la nova urbanització del passeig marítim a banda de muntanya, per tal d’integrar millor el port amb el nucli urbà. L’objectiu és fer més permeables les cruïlles dels carrers que donen al passeig marítim i millorar les voreres i els accessos i suprimir les barreres arquitectòniques. Aquest projecte es preveu licitar després de l’estiu de l’any vinent. Joan Pere Gómez ha dit sobre l’actuació que“potenciem la permeabilitat entre el port i el nucli urbà, amb la millora de les zones de passeig i dels accessos al passeig marítim perquè els “ampolleros” i “ampolleres” puguin gaudir més de l’entorn portuari i de la mar”.

Aposta per la seguretat i la sostenibilitat

En l’avaluació dels Plans d’autoprotecció dels ports titularitat de la Generalitat s’ha detectat un possible risc per la caiguda de llamps en les instal·lacions portuàries. Ara, es farà un estudi tècnic per incorporar aquest aspecte de risc dins dels Plans d’autoprotecció, així com la instal·lació de sistemes de protecció amb la dotació de parallamps als ports. El port de l’Ampolla serà un dels ports on s’instal·larà aquest instrument de protecció per fer la prova pilot.

El port de l’Ampolla també es dotarà d’un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics l’any vinent, com ja estava previst per Ports. Abans però, s’han d’iniciar els tràmits per fer la millora de la potència elèctrica per tal de poder donar aquest nou servei als ciutadans i les ciutadanes. Així mateix, s’hauran de fer les adequacions i noves canalitzacions elèctriques per garantir la potència necessària per subministrar electricitat als vehicles.  El gerent de Ports ha comentat sobre la instal·lació del punt de recàrrega que “hem d’impulsar la mobilitat sostenible perquè minimitza l’impacte ambiental i l’acústic”. Gómez Comes ha afegit que “els vehicles elèctrics s’han de poder carregar a tots els ports de la costa ebrenca gestionats per l’empresa pública”.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -