“El vi negre el podem embotellar i estocar, però els blancs i els rosats s’hauran de vendre en deu mesos en lloc de dotze. Preveiem que serà un xoc fort, amb algunes empreses amb falta de tresoreria”, vaticina Ferré, qui també tem una caiguda del preu de la matèria primera. A banda de la venda al públic, també han perdut les activitats relacionades amb l’enoturisme, com ara les visites als cellers. “Ha sigut un xoc molt important i molt dràstic perquè hem hagut de tancar d’un dia per l’altre, quan teníem els caps de setmana plens de reserves”, lamenta.
Amb tot, Ferré és optimista i creu que superaran la crisi un cop es torni a la normalitat i es reobrin les fronteres. “Creiem que al juliol i agost podrem créixer amb l’enoturisme. Quan tot es recuperi la gent voldrà tornar a sortir”, confia, esperançat. Mentrestant, enmig de la crisi algunes empreses com el Celler Mas Vicenç han llençat promocions a Internet i ofereixen paquets per afrontar el confinament.
La preocupació és alta perquè no se sap quant de temps es pot allargar aquesta situació i perquè la majoria d’empreses de la viticultura, sobretot a la comarca terraltina, són microempreses amb pocs treballadors. Arrufí lamenta que tampoc no s’ha previst que el sector pugui acollir-se als ERTO per causa de força major, tot i l’impacte pel tancament dels negocis als quals abasteixen. “És un buit legal que no sabem com se solucionarà”, subratlla.