14.3 C
Amposta

Pepet i Marieta: “Continuem posant el dit a la ferida i explicant històries, si bé potser ara amb un punt més de maduresa”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La banda Pepet i Marieta celebra aquest any dues dècades d’una trajectòria que ha marcat la música i la cultura de les Terres de l’Ebre. Amb la seva proposta festiva, satírica i reivindicativa, aquest grup ha fet honor a la seva identitat ebrenca i ha transformat els seus clàssics en himnes generacionals.

Imagina Ràdio hem tingut l’oportunitat d’entrevistar al cap de grup, Josep Bordes, recentment i parlar sobre els seus nous projectes i l’evolució que veuen per al futur:

1. Què podeu dir sobre els nous projectes com La Colla Pirata i Pepet i Banda? Com espereu que aquests projectes impactin en el vostre futur com a grup?

De moment, tant el projecte de Pepet i Banda, que repassa els nostres clàssics amb bandes de música municipals, com el projecte de música familiar La Colla Pirata, estan funcionant molt bé i els albirem un futur prometedor. A més, com són projectes molt diferents al Pepet i Marieta festiu, no estan comportant interferències significatives. Estem preparant material nou amb Pepet i Marieta perquè és la mare dels ous i cal cuidar-la i reivindicar-la.

2. Quins plans teniu per a les vostres pròximes creacions musicals? Teniu previst treballar en un nou àlbum?

Ara mateix anem a singles. De moment, en tenim un a punt de sortir del forn i 3 en procés, alguns d’ells amb col·laboracions que ens fan moltíssima il·lusió. Potser acaben formant part d’un àlbum, però amb els temps que corren, el millor és anar single a single.

3. Com veieu la vostra música evolucionant en els pròxims vint anys? Teniu interès en explorar nous estils o col·laboracions?

Pepet i Marieta sempre hem anat al compàs de les últimes tendències. Vam començar com a cantautor, vam passar a bandautor, després ens vam adaptar a la música mestissa i, últimament, juguem amb la música electrònica. El que procurem mantenir intacte és el discurs sorneguer, descarat i crític amb accent ebrenca.

4. Què podeu dir sobre les vostres expectatives i objectius per als pròxims anys com a banda?

Hem arribat a un punt en què vivim el dia a dia. Arribar als 20 anys amb bona salut és molt difícil, però som conscients que tot s’acaba. No sabem què passarà en els pròxims anys, l’únic que està clar és que seguirem fent cançons i les presentarem en directe. Ara bé, el públic decidirà a quin espectacle dedicarem més energies.

5. Com penseu continuar promovent la vostra música i la vostra identitat ebrenca en el futur?

Porto 25 anys vivint fora de les Terres de l’Ebre i hi ha gent que se sorprèn quan ho saben. Continuo molt vinculat amb el territori i no tinc cap intenció de canviar ni d’accent ni de manera de pensar i veure la vida. Seguirem defensant i reivindicant aquest trosset de món que portem a l’ADN, però amb els ulls ben oberts a altres sensibilitats i territoris. Al final, la música s’empapa del que vius i crec que és enriquidor, per exemple, que la co-vocalista del grup, Maria Cruz, canti en gironí o que li dediquem cançons a Mallorca, la terra on ara visc.

6. Teniu previst fer gires o concerts especials en commemoració dels vostres vint anys més enllà de la celebració actual?

El proper dissabte 30 de setembre tocarem a l’aniversari dels Xiqüelos del Delta a Amposta, població que per a nosaltres és com una segona casa, allà també la liarem grossa.

7. Com afectarà la vostra música als nous seguidors i les noves generacions? Com heu aconseguit captivar aquest públic jove?

No és fàcil captivar la gent jove, perquè la joventut busca trencar amb tot el que ve de pares, però malgrat tot, al costat dels més “boomers”, veiem cares molt joves als nostres concerts. Crec que els atrau el nostre caràcter descarat i contestatari, que al final és una part inherent de tota joventut ben educada.

8. Què podeu dir sobre les vostres expectatives per a les festes d’Ulldecona i l’exposició que teniu planejada?

Dimecres 30 d’agost vam fer un concert molt especial a Ulldecona, al costat d’artistes com Joan Rovira i Tesa, i d’antics membres. Va ser un concert molt emotiu, que guardarem sempre dins dels nostres cors.

9. Com han evolucionat les lletres de les vostres cançons al llarg dels anys?

Crec que les lletres són precisament les que s’han mantingut més fidels al primer Pepet i Marieta. Continuem posant el dit a la ferida i explicant històries, si bé potser ara amb un punt més de maduresa: l’edat no perdona.

10. Com us heu adaptat a aquests canvis i com han afectat la dinàmica del grup?

El que més ha afectat és que jo visqui a Mallorca, però amb voluntat i passió, es soluciona tot. Alguna cosa bona havia de tenir la globalització!

La banda Pepet i Marieta segueix amb el seu esperit irreverent, la seva música enèrgica i la seva visió única de la cultura de les Terres de l’Ebre. Amb nous projectes i una actitud oberta als canvis, prometen seguir sorprenent i entretenint les audiències durant molts anys més.

Redacció- Xavi Llambrich

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -