14.3 C
Amposta

Obertes les inscripcions al TerresLAB 2020 que se celebrarà a Tortosa

El congrés sobre audiovisual, paisatge i turisme se celebrarà a Tortosa, com a complement al Terres Travel Festival

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El congrés TerresLAB té l’objectiu d’explorar les noves tendències en l’ús de l’audiovisual per comunicar i explicar les experiències turístiques. El certamen, que se celebrarà el 9 de setembre en el marc del Terres Travel Festival vol ser un espai multidisciplinar on es trobin acadèmics i professionals per intercanviar teoria, bones pràctiques i estudis de cas sobre l’audiovisual turístic, turisme cinematogràfic i tots els sectors relacionats.

Coordinat pel CETT-Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy, el TerresLAB vol oferir un marc de debat per reflexionar sobre les interrelacions entre la indústria del turisme i la de l’audiovisual, amb l’objectiu d’anticipar i analitzar les tendències comunicatives més exitoses, així com explorar noves sinergies. Alguns estudis posen de manifest que un de cada cinc turistes viatja motivat per les pel·lícules o documentals que ha vist. D’aquí la necessitat d’analitzar aquesta interrelació entre totes dues indústries i per això, el TerresLAB s’organitza amb la col·laboració del Clúster de l’Audiovisual de Catalunya.

El programa d’enguany s’articularà al voltant de les següents línies temàtiques: el turisme cinematogràfic i la gestió sostenible de les destinacions; el paisatge i imatge turística; l’audiovisual i la promoció de les destinacions, dels serveis i dels productes turístics, i la innovació en comunicació. La jornada s’iniciarà a les 10h del matí amb la conferència titulada “El turisme cinematogràfic com a factor clau de màrqueting per a les destinacions” del Doctor Eugeni Osácar. El programa s’allargarà fins al vespre i inclourà també una taula rodona sobre el turisme cinematogràfic com experiència turística. A més, s’analitzaran exemples d’experiències i bones pràctiques a Catalunya, del País, el regne Unit i Nova Zelanda. El detall del programa i el formulari d’inscripcions es poden consultar al web.

El Terres Travel Festival, del 4 al 12 de setembre

Enguany, el Terres Travel Festival ha rebut 298 inscripcions de 34 països, la millor xifra en els quatre anys d’història del certamen. Així, l’augment d’ inscripcions, tant en nombre de produccions com en diversitat de països, consolida la trajectòria del Terres Travel Festival, que celebrarà la seva quarta edició del 4 al 12 de setembre. Entre les novetats d’aquesta edició cal destacar el lliurament d’un premi especial a la millor producció que estimuli el desig de tornar a viatjar després de la pandèmia del coronavirus. El nou premi, que  porta per títol Recomencem, està apadrinat pel Patronat de Turisme de les Terres de l’Ebre i s’entregarà en el marc de la cerimònia de lliurament de guardons, que se celebrarà el dijous 10 de setembre al Restaurant Racó de Mig Camí de Tortosa. Podeu consultar el vídeo promocional de l’edició 2020 en aquest enllaç.

El Terres Travel Festival – Films & Creativity és l’únic certamen especialitzat en audiovisual turístic que se celebra a Catalunya i a tot l’Estat i des de 2019 és membre del circuit CIFFT, el Comitè Internacional de Festivals de Cinema Turístic que aplega 18 festivals d’arreu de món i constitueix una competició única al món, destinada a premiar les millors pel·lícules de turisme del món. Terres Travel Festival dinamitza el territori de manera directa i implica el conjunt de la ciutadania en el foment del turisme sostenible, mitjançant el suport a les indústries culturals locals i reforçant la seva imatge i atractiu de marca. L’organització del Terres Festival ha elaborat un protocol d’actuació per adaptar-se a les mesures que puguin aplicar les autoritats sanitàries. Tanmateix, es confia que les eventuals restriccions no afectin el normal desenvolupament de la quarta edició del festival.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -