14.3 C
Amposta

Oberta la convocatòria de #BalfegoWtalent que promou la carrera professional de les dones en l’alta gastronomia

La beca de Balfegó es desenvolupa en col·laboració amb l'escola de cuina Mom Culinary Institute i es pot sol·licitar fins al proper 21 de juny

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Balfegó, primera empresa B Corp del sector pesquer espanyol, convoca la quarta beca BalfegóWtalent per cursar el Títol Oficial de Grau Superior: Tècnica Superior de Direcció de Cuina. L’objectiu d’aquesta beca és impulsar la carrera professional de dones al món de l’alta gastronomia i la restauració per trencar la bretxa de gènere en aquest col·lectiu, promoure la paritat de gènere i crear una cultura de diversitat, equitat i inclusió. BalfegóWTalent forma part dels principis i del pla d’igualtat d’aquesta empresa especialitzada en pesca, aqüicultura i comercialització de tonyina roja.

Segons Marta Rodríguez Morillo, directora del Departament de Persones de Balfegó, “l’empresa vol contribuir activament a la igualtat facilitant una formació d’excel·lència i especialització d’alt nivell al camp culinari a joves talents femenins. Esperem que la nostra beca segueixi fent que més dones diguin sí a apostar per una carrera professional al món de l’alta cuina”. La quarta edició de la beca de Balfegó es desenvoluparà un any més en col·laboració amb l’escola de cuina Mom Culinary Institute.

Per a Paula Álvarez, tercera becada per Balfegó, “aquesta beca ha donat ales al meu somni de muntar en un futur un restaurant al camp on cultivar els productes necessaris per als plats. Estic molt agraïda a Balfegó per aquesta oportunitat. Crec que la cuina és un art molt creatiu i amb molt d’amor que et permet lliurar-te als altres. I m’encanta la filosofia sostenible que té MOM Culinary Institute i el fet de poder treballar al seu hort urbà”.

Segons afirma Francina Adell, beneficiària inicial d’aquesta ajuda WTalent, “hi ha poques dones dins de la cuina professional i la beca que ofereix Balfegó és una manera d’incitar les a fer-se grans dins del sector. Per això –apunta Adell–, animo totes les aspirants a entrar al món de la restauració que sol·licitin la beca BalfegóWtalent”.

En la mateixa línia es manifesta l’aspirant a xef Jessica Gibu, segona beca BalfegóWtalent, a qui “la beca m’ha canviat la vida i ha obert camins, està sent una gran oportunitat a la meva carrera professional. Des de llavors treballo i m’esforço cada dia, amb passió i cor, per aprendre i aspiro, ho aconsegueixi o no, a ser la millor xef. Per això estaré eternament agraïda a Balfegó”.

La beca es pot sol·licitar a través del web de Balfegó fins al 21 de juny (balfego.com/balfegowtalent/). Les candidates hauran d’emplenar un senzill formulari i adjuntar el seu currículum al mateix lloc web. Un jurat professional, format per dones del sector de la gastronomia, seran les encarregades d’escollir qui n’és la beneficiària de la quarta beca BalfegóWTalent.

El Mom Culinary Institute és un centre de formació professional integral en hostaleria i restauració, amb vocació internacional, que a més de fomentar l’interès dels estudiants per l’alta gastronomia, vol impulsar la carrera acadèmica i investigadora dels xefs. És un espai formatiu d’última generació i compromès amb la sostenibilitat, el respecte a la natura i l’excel·lència acadèmica.

Dades d’interès sobre Balfegó
Els Balfegó són una gran família de pescadors de L’Ametlla de Mar (Tarragona). Als anys 80, com a autèntics visionaris, van decidir apostar per la pesqueria de la tonyina roja i, després d’anys d’esforç, han aconseguit fer un gir a la pesca tradicional d’aquesta espècie fins a convertir-se en la companyia líder mundial en captura, pesca, estudi, comercialització i divulgació de la tonyina roja.

Les tonyines salvatges Balfegó viuen a piscines davant de la costa de l’Ametlla de Mar durant un màxim d’un any i són alimentades exclusivament amb peix salvatge. El seu afany per assolir l’excel·lència del seu producte els ha portat a ser l’única empresa del món que extreu les tonyines del mar al punt òptim de greix, sota demanda dels clients. El mètode d’extracció que utilitzen garanteix un producte lliure d’estrès, obtenint un producte d’un valor gastronòmic excel·lent, present als millors restaurants del planeta.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -