EbreEleccions municipals 2019Notícies

Nervis a Santa Bàrbara després de les municipals

L’alcaldia de Santa Bàrbara podria canviar fàcilment de mans el pròxim 15 de juny

El municipi de Santa Bàrbara, governat els últims 40 anys per una majoria absoluta sempre vinculada a CiU, ara Junts per Santa Bàrbara, pot canviar fàcilment de color polític el pròxim 15 de juny, dia en que es constituiran els ajuntaments. I és que el diumenge Junts van perdre la majoria absoluta, i van aparèixer 4 partits a l’oposició amb aquest resultat: ERC 2 regidors, PP 2 regidors, Moviment Alternatiu Planer-MT, 2 regidors, i PSC 1 regidora.

Fons consultades per ebredigital.cat han confirmat que aquest mateix dilluns representants d’almenys 3 dels 4 partits de l’oposició ja s’han reunit, amb la idea de partir-se l’alcaldia per períodes semblants de temps, en funció dels vots obtinguts per cadascú. Un possible pacte que convertiria a Manel Crespo en un nou alcalde republicà al Montsià per un període de prop d’un any i mig, i que també convertirà en alcalde al regidor del Partit Popular, Ximo Martí, i a la representant de Movem Terres de l’Ebre, Isabel Garcia, qui a més a més podria ser la representant de Movem al Consell Comarcal del Montsià.

Manel Crespo, el cap de llista d’Esquerra Republicana a Santa Bàrbara, ha reaccionat ràpidament a les informacions de converses produïdes amb els altres partits polítics, en la línia per repartir-se l’alcaldia. La nota que ha dirigit a la direcció d’ebredigital.cat, demana que es desmenteixi la informació i ha situat els possibles contactes en el context de que estan disposats a parlar en tothom i ho ha volgut desmentir rotundament la existència de cap pacte.

Al mateix temps, el cap de llista del Partit Popular, Ximo Martí, també s’ha desmarcat de qualsevol reunió amb les altres formacions polítiques de la localitat del Montsià, tot i que a partir d’ara serà el moment de reunir-se i consensuar acords per tal de constituir l’ajuntament.

Recordem que Junts per Santa Bàrbara va perdre la majoria absoluta que ostentava quedant-se amb 4 regidors, mentre Esquerra Republicana era la segona força amb 2 regidors, els mateixos que ha tret el Partit Popular i el Moviment Alternatiu Planer, mentre que el Partit dels Socialistes ha quedat amb només 1 regidor.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close