Eleccions municipals 2019NotíciesPolítica

Aquests són els principals moviments als ajuntaments ebrencs

Resum de la jornada electoral

Les Terres de l’Ebre han viscut una jornada electoral molt intensa, canvis de color polític, majories absolutes, pactes, etc. A continuació, detallem els aspectes més destacats de la nit electoral.

ERC supera la barrera dels 30.000 vots i esdevé per primer cop la força més votada a l’Ebre en unes municipals. Junts queda com a segona força a més d’11.000 vots de distància dels republicans, que obtenen 214 regidories

Tortosa ha tingut canvis constants. Junts per Tortosa és el partit més votat i ha obtingut 7 regidors, perdent-ne 1. Esquerra es queda amb els 4 regidors que ja tenia però perd la segona posició arrabassada per Movem en passar de 4 a 5 regidors.

ERC obté 16 dels 21 regidors a Amposta, Som Amposta se situa com a segona força política i obté 2 regidors com el PSC i Junts per Amposta cau a 1.

Junts per Gandesa n’ha guanyat 1 i assoleix 7 dels 11 regidors, mentre que el senador i exalcalde Miquel Aubà d’ERC manté la magnitud del seu grup municipal amb 4 edils.

A Móra d’Ebre Junts revalida la majoria absoluta amb 7 regidors i ERC és la segona força més votada obtenint 2 regidors. Amb menys suports el PSC obtindria també 2 edils i Fem Poble entra al consistori de la capital riberenca amb 1 regidor.

A Sant Carles de la Ràpita ERC arrasa amb 10 regidors dels 17 del consistori. Junts per Catalunya se situa com a segona força obtenint 3 regidors, com a tercera força s’ha situat Més Ràpita amb 2 regidors i com a quarta força política ha quedat el PSC també amb 2 regidors. No obtenen representació Movem la Ràpita ni la Ràpita per la República, dos partits amb representació a la darrera legislatura.

Enlairem Deltebre, del PDeCAT, obté la primera majoria absoluta de la democràcia a Deltebre passant de 8 a 11 regidors. El principal grup de l’oposició serà Més Deltebre, vinculat a ERC, amb 5 regidors, mentre que la CUP ha quedat fora del consistori i el PSC s’hi aferra amb 1 regidor.

A l’Ampolla Junts aconsegueix novament la majoria absoluta amb 7 dels 11 regidors, ERC queda lluny sent la segona força més votada amb 3 regidors i el PP que en l’anterior legislatura tenia 1 regidor li cedeix el lloc a Ciutadans.

Esquerra Republicana a l’Ametlla de Mar aconsegueix 7 regidors, guanyant la majoria absoluta. La segona força més votada ha estat Junts per La Cala amb 4 regidors, seguit de Movem i Ciutadans que tindrien 1 representant cadascun.

A Sant Jaume d’Enveja el PSC ha obtingut majoria amb 7 dels 11 regidors i com a segona força s’ha situat Esquerra que ha repetit els resultats del 2015 amb 3 regidors. Junts per Sant Jaume s’ha quedat amb només 1 edil al consistori.

Els Socialistes Ulldecona també s’imposen de manera clara a Ulldecona amb 7 regidors i majoria absoluta. L’agrupació d’electors Fem Poble s’ha situat com a segona força i 3 regidors i ERC, Junts i PP han quedat empatats a 1 regidor. Junts per Ulldecona ha passat de segona força i 4 regidors ha ser ara la quarta força amb només 1.

Junts per l’Aldea ha guanyat l’alcaldia de l’Aldea amb 6 regidors i Esquerra després de 16 anys liderarà l’oposició amb 5 regidors.

Segueix informat de tots els moviments electorals a les Terres de l’Ebre a través d’Imagina Ràdio.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close