14.3 C
Amposta

Mor Luz Acero als 93 anys, locutora de l’antiga Ràdio Tortosa 

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Segons ha informat el Setmanari L’EBRE, aquest dimarts, 16 de gener, ha mort als 93 anys la radiofonista Luz Acero Àlvarez (Villablino, Leon, 7 de juny de 1930), la locutora de l’antiga Ràdio Tortosa, de quan els estudis estaven ubicats al carrer Argentina. Amb ella desapareix un dels grans referents de la comunicació tortosina a l’haver aconseguit un gran èxit a través dels molts de programes que va arribar a fer des dels desapareguts estudis del carrer Argentina.

Núria Menasanch i Martí, escriptora, psicòloga i Biògrafa de Francesc Mestre i Noè aprofitava l’homentage que li feia fa l’any 2021 el Col·legi de Periodistes a Luz Acero per recordar la història d’una persona que ho va donar tot per la ràdio tortosina. Luz va arribar a Tortosa als 12 anys per posar-se a viure al barri del Garrofer. A Tortosa va estudiar primària al col·legi de la Mercè del Rastre. Als 15 anys va entrar a estudiar a l’acadèmia Cots (actualment Cambra de Comerç). Durant 3 anys hi va cursar taquigrafia, mecanografia i comptabilitat i seguidament, es va treure el títol de teixidora i es va ficar a treballar a la Fàbrica de Sacs, on es teixia per a la Yutera del Ebro, fàbrica dels fils per als sacs, de Julian Mangrané.

Al cap d’uns mesos, li van demanar que entrés també com a administrativa a la ràdio gràcies als seus estudis, i és quan va entrar en contacte amb Lluís Mestre i Rexach, fundador de l’emissora. Als 18 anys i al cap de pocs dies una afonia de la locutora principal Emèlia Miravalls Dolç, va fer que Mestre, l’oferigués posar-se davant del micro. Allí va començar una vida dedicada a la ràdio que va durar més de quaranta anys. Des de 1948  va ser locutora a Ràdio Tortosa, fins a l’estiu de 1991, quan Luz amb llàgrimes als ulls, es va acomiadar per antena pel tancament oficial de la ràdio

La vetlla de Luz Acero se celebrarà al Tanatori de la Funerària Domingo al barri del Temple de Tortosa, i el seu comiat tindrà lloc aquest dimecres 17 de gener a les 15.30 hores al mateix tanatori.

Redacció – Setmanari L’EBRE

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -