14.3 C
Amposta

Més molins? No, gràcies

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El representant del govern de la Generalitat al nostre territori, va dir a un canal local que l’ajuntament que tingui reserves a què el parc eòlic es faci només ha de presentar un acord de ple amb el rebuig d’aquest pla i quedarà fora. Aquest parc eòlic ve de lluny, els hòldings empresarials que l’avalen són persistents doncs el projecte es va fer fa més de quinze anys enrere i ara el tornen a presentar i d’entrada tenen el vistiplau del “gobierno” d’Espanya i la primera pregunta seria, administrativament es poden admetre després d’un període tan llarg perquè han canviat moltes coses com l’economia, terrenys i també la gent. L’actualització o refer-los de nou seria la decisió més encertada en cas que arribin a la seva instal·lació.

Sembla que en aquest període de temps tan llarg les organitzacions que no volen el parc han fet els deures i molt de treball entorn dels ajuntaments o la gent dels pobles explicant el perquè diuen no donen els raonaments que no es poden obvia, són elements molt importants com l’impacte visual, paisatgístic, de soroll o que és la zona amb més massificació de molins a tot Catalunya o simplement perquè la situació on els han de plantar forma part de la Xarxa natura 2000 i zona PEIN (Pla d’Espais d’Interès Natural) que té tota classe de biodiversitat i que amb aquesta construcció es podria fer malbé. Una altra qüestió que no es podrà recuperar si es fa és el turisme de la zona i el gran valor afegit que aporta al territori, perquè ningú voldrà venir a veure molins i per últim perjudicarà directament el sector vinícola molt implantat a la zona amb una colla de vins de D.O que seran molt perjudicats per aquests impactes. Si mirem els pros i contres ens adonarem que el que ens poden oferir no arriba al que ara mateix tenim per això val més quedar-nos com estem i buscar solucions alternatives en altres sectors i no en els molins.

No seria just deixar fora d’aquesta reflexió els que estan a favor d’aquest parc, fins ara només han alçat la veu amb un discurs populista en el qual diuen a grans trets que deixarem escapar una oportunitat de fer llocs de treball i aportar diners al territori per reeixir-lo. Per ser creïbles hauran de fer una gran reflexió i exposar i quantificar tot el que diuen, quants llocs de treball es crearan, quants diners donaran aquests hòldings elèctrics als Ajuntaments o Consell Comarcal per tenir el parc però sobretot hem de buscar l’acord que convingui més al territori i tots sabem que aquestes empreses només busquen resultats econòmics i res més, no són cap solució. La claredat ens ha de guiar a tots a fer el millor per la nostra terra, potser una consulta a tot el territori que fos vinculant i vàlid a partir d’una assistència de més del 50% (doncs menys que això no seria vinculant) que deixaria ben clar que vol la gent escoltant i valorant totes les opcions. Pensem-hi.

Joan Cunill Devesa

Enginyer Mediambiental

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -