14.3 C
Amposta

Més de cent establiments d’Alcanar rebran ajuts de 3.000 o 8.000 euros pels aiguats del setembre

El Departament d'Empresa amplia en 100.000 euros el finançament per incloure establiments que n'havien quedat fora

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Més d’un centenar d’establiments comercials i de restauració del municipi d’Alcanar rebran un ajut de 3.000 o de 8.000 euros pels aiguats del passat 1 de setembre. El Departament d’Empresa i Treball va publicar el dia 3 de desembre l’ordre que ha de permetre fer efectius els ajuts els pròxims dies, just en plena campanya comercial de Nadal. Els sol·licitants rebran la quantitat inferior si l’episodi va obligar-los a tancar durant menys de set dies, i la més alta si el tancament es va prolongar més d’una setmana. Addicionalment, Empresa ha ampliat en 100.000 euros més la dotació de 495.000 euros prevista amb l’objectiu d’incloure establiments detectats per l’Ajuntament d’Alcanar que no van poder optar als ajuts per diversos motius.

La resolució de l’ordre d’ajuts, publicada el 2 de novembre, es va fer efectiva un mes després, el 3 de desembre passat. En total, Empresa i Treball farà efectiu el seu pagament durant les pròximes setmanes als titulars de 106 establiments d’Alcanar així com dels nuclis de les Cases i Alcanar Platja, afectats pels aiguats.

“Arriben en un moment molt oportú per encarar la campanya de Nadal”, ha celebrat l’alcalde, Joan Roig, tot recordant que el teixit comercial es va veure impactat per l’episodi just en plena crisi per la pandèmia de covid-19. “Aniran molt bé per impulsar la tornada a la normalitat de la vida comercial”, ha subratllat Roig, qui ha valorat la intervenció de la Generalitat en la recuperació del municipi després de les afectacions pels aiguats, com una qüestió “de país”, que va més enllà del mateix poble.

A la dotació inicial consignada, el Departament d’Empresa i Treball ha afegit posteriorment 100.000 euros addicionals. L’Ajuntament d’Alcanar va detectar que existien casos d’establiments que no van acabar accedint a la convocatòria perquè no podien complir totes les condicions –alguns casos no eren planta baixa- o mancava documentació concreta sobre l’afectació. Amb aquesta ampliació, segons Roig, almenys mitja dotzena de comerços podran també rebre compensacions.

El director dels serveis territorials del Departament d’Empresa i Treball, Adam Tomàs, ha destacat el “treball quirúrgic” efectuat amb aquesta convocatòria així com la rapidesa en la qual s’ha acabat resolent i es farà efectiva. Per la seva banda, el delegat del Govern, Albert Salvadó, ha apuntat que la Generalitat ja ha destinat 1,2 milions d’euros en actuacions i ajuts per pal·liar els danys dels aiguats de l’1 de setembre.

De moment, els particulars afectats per les destrosses que no tenien assegurades les seves propietats encara hauran d’esperar per conèixer si, finalment, el govern espanyol facilita algun tipus d’ajuts, habitualment en forma de desgravacions fiscals a l’impost de la renda. Segons ha apuntat Roig, el consistori encara no coneix l’amplitud del decret de declaració de zona afectada per emergències de protecció civil per poder informar els veïns al respecte.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -