14.3 C
Amposta

Més de 1.100 alumnes participen en la segona edició de ‘Lo riu ens mou’ [ÀUDIO]

L’activitat promou la navegació pel riu Ebre, l’esport, la història i la cultura entre l’alumnat de primària

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

‘Lo riu ens mou’ ha tancat aquesta setmana la segona edició, marcada per un augment de la participació. A partir d’una activitat al riu amb llaüts, el projecte promou la navegació pel riu Ebre entre l’alumnat de les Terres de l’Ebre, donant a conèixer el tram català de l’Ebre, la història i la cultura de l’entorn i també l’esport del rem i la pràctica esportiva, 

La iniciativa ha tingut lloc d’abril a juny i ha comptat amb 1.120 alumnes i 56 centres educatius, un augment significatiu respecte als 840 alumnes i 40 centres participants el curs passat. Després de la primera edició amb centres de la Ribera d’Ebre i el Baix Ebre Nord, enguany l’activitat s’ha ampliat a tota la comarca del Baix Ebre i al Montsià, amb cinc trams del riu Ebre, des de Flix fins a la desembocadura, triats estratègicament per la seva proximitat i idoneïtat tècnica amb un recorregut d’uns 5 quilòmetres, aprofitant els diferents embarcadors. Està previst que la tercera edició incorpori més centres educatius de les zones de la costa i dels embassaments. 

‘Lo riu ens mou’ és un projecte impulsat per la Representació territorial de l’Esport en nom d’EsportCat, els Serveis Territorials dels departaments d’Educació i de Cultura a les Terres de l’Ebre, l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE) i la Federació Catalana de l’Esport i compta amb el suport dels clubs nàutics i de rem del territori. 

Després d’aquestes dues edicions, fem una valoració molt positiva, estem estenent el projecte i a cada edició sumem també més entitats”, explica el representant territorial de l’Esport, Joan Barberà.

Joan Barberà, representant territorial de l’Esport

La directora dels Serveis Territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre, Montse Perelló, destaca també el material didàctic vinculat a l’activitat i elaborat conjuntament pel camp d’aprenentatge de Flix i pel camp d’aprenentatge del delta de l’Ebre.

Montse Perelló, directora dels Serveis Territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre

Fer esport al riu és un valor que tenim que hem de potenciar, és important transmetre l’estima per l’entorn natural a les generacions més joves”, valora la directora de l’IDECE, Norma Pujol.

Normal Pujol, directora de l’IDECE

S’està donant a conèixer el nostre esport i estem veient resultats als clubs”, conclou el president de la Federació Catalana de Rem, Paco Paz, que explica que el projecte “està servint d’experiència per aplicar a altres zones de Catalunya”.

Paco Paz, president de la Federació Catalana de Rem

Redacció

Enllaços relacionats

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -