14.3 C
Amposta

Menys calories més llarga vida

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La llegenda popular diu que com menys mengis més temps vius. Fins a quin punt aquesta llegenda té quelcom de certa?

Descobrir com combatre l’envelliment i allargar la vida de les persones són dos enigmes sense resoldre per la comunitat científica, tot i que hi ha puntuals troballes científiques que fan pensar que algun dia aquests enigmes sinó resoldre’s sí que desvetllaran més d’una incògnita relacionada.

Des dels anys vuitanta del segle passat, diverses universitats nord-americanes treballen en paral·lel en el tema de l’alimentació i la longevitat i ho fan amb macacos, amb els quals la raça humana comparteix el 93% de l’ADN. Després de trenta anys els diferents equips d’investigació han decidit creuar els seus resultats que es van publicar a la revista Nature Communications. Aquests resultats confirmen que la restricció calòrica Sí que allarga la vida dels macacos.

Els macacos amb dietes reduïdes van guanyar uns tres anys de vida, un 10% més que els micos que menjaven el que volien. A més es va observar que els subjectes que seguien aquesta dieta restrictiva mostraven millor salut. En humans, l’equivalent a aquest 10% dels micos resultaria en allargar la vida nou anys.

Els científics van concloure que els efectes per a la salut són indubtables, la restricció calòrica protegeix contra els problemes cardiovasculars, la neurodegeneració, la diabetis i el càncer, fins i tot la diferència en l’aspecte físic és molt remarcable. A més el resultat de l’informe és que la restricció calòrica sembla afectar l’envelliment, però no obstant això, en el cas dels primats, cal tenir en compte l’edat, la dieta i el sexe per determinar exactament els beneficis complets d’una menor ingesta calòrica.

Els autors de l’estudi són escèptics que es pugui traslladar aquesta dieta a les persones de forma generalitzada, ja que requereix una gran disciplina que molt pocs podran mantenir durant molts anys. El camí, ara, és comprendre millor els mecanismes moleculars que hi ha darrere de la restricció calòrica i desenvolupar molècules artificials que els imitin.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -