14.3 C
Amposta

L’òrgan de govern del Fons Nuclear es reunirà a l’abril per concretar com es reparteixen els recursos

El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre escollirà els dos representants en el pròxim plenari

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’òrgan de govern dels Fons de Transició Nuclear es reunirà a mitjan mes d’abril per primera vegada. La trobada ha de començar a concretar com repartir els recursos, com ha apuntat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, qui ha advertit que cal “aferrar i apuntalar” aquest finançament amb “projectes tractors” que generin oportunitats i riquesa. “No és una qüestió de rec per aspersió”, ha defensat. “Cal generositat per part de totes les parts tot i els despropòsits”, ha insistit. La modificació dels Fons Nuclears preveu que cada consell comarcal hi tingui dos representants i la presidenta de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, ha avançat que els designaran en pròxim ple i que han de “representar bé” la zona dels reactors nuclears.

Un cop aprovada la llei d’acompanyament als pressupostos i les modificacions de la llei del Fons de Transició Nuclear, el conseller Torrent ha avançat que l’òrgan de govern d’aquests recursos es posarà a treballar a partir del mes d’abril, “una primera reunió” on es parlarà “com aterraran” els diners”, per tribar “projectes tractors i fomentar i apuntalar projectes que generin llocs de treball, roques i oportunitats. “Malgrat els despropòsits que s’han plantejat al Parlament, hi ha uns recursos a disposició del territori i s’han de gestionar de la millor manera possible”, ha dit el conseller.

L’alcalde Barbero ha dit que “la pressa” per rebre aquests diners “queda clara a Flix” i ha lamentat que el projecte de Gas Ibérica no s’hi pugui acollir, de moment, per retard en l’arribada dels recursos que ha suposat la modificació parlamentària del repartiment i la governança dels Fons Nuclears. “Constatem que no els tenim en el temps i la forma per les modificacions al Parlament que responen a altres lògiques no que són les que necessita el territori”, ha insistit Barbero.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -