14.3 C
Amposta

Lo Planter reviu la tradició amb l’estrena del disc ‘Saragatona. Músiques i balls de les Terres de l’Ebre’ a Tortosa

Vint anys després de la presentació de Saragatona, Lo Planter ha portat a terme una tasca de recuperació de material enregistrat durant els últims anys del grup i ha fet un CD recopilatori

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El proper dissabte 27 d’abril a les 20 hores, l’Escola de ball, cant, i música tradicional “Lo Planter” farà la presentació del disc “Saragatona. Músiques i balls de les Terres de l’Ebre” en un espectacle que tindrà lloc a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa.

Vint anys després de la presentació de Saragatona, Lo Planter ha portat a terme una tasca de recuperació de material enregistrat durant els últims anys del grup i ha fet un CD recopilatori. Aquest disc, que reuneix catorze peces representatives del repertori del grup, té com a objectiu preservar i difondre les músiques i balls tradicionals de les Terres de l’Ebre.

L’espectacle, de caràcter solidari, comptarà amb la participació dels membres originals de Saragatona, que es reuniran per interpretar de nou el seu repertori més emblemàtic. Tot el benefici obtingut de l’esdeveniment serà destinat a la Lliga contra el Càncer de les comarques de Tarragona i de Terres de l’Ebre.

L’Ajuntament de Tortosa ha expressat el seu suport a aquesta iniciativa, destacant la importància de preservar i promoure la cultura popular i tradicional. La regidora de Cultura, Mar Lleixà, ha subratllat la catalanitat de la jota i ha elogiat la tasca de les entitats com Lo Planter en aquest àmbit.

Les entrades per a l’espectacle es podran adquirir a l’Espai Lo Planter (Carrer Barcelona 115,) els dilluns i dimecres de 17 a 19 hores, o mitjançant correu electrònic a info@loplanter.com. El preu de l’entrada serà de 6 euros, mentre que el disc “Saragatona. Músiques i balls de les Terres de l’Ebre” estarà disponible per a la compra durant l’espectacle a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa, amb un preu de 10 euros.

Saragatona, un grup de música i dansa tradicional nascut l’any 2004, va destacar per la seva tasca de conservació, investigació i difusió de la jota i altres elements de la cultura popular. Lo Planter, com a escola de ball, cant, i música tradicional, continua aquesta tasca de difusió i ensenyament del patrimoni cultural de les Terres de l’Ebre, assegurant-ne la transmissió a les noves generacions.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -