14.3 C
Amposta

L’Irradiador, una base de dades de professionals de les arts plàstiques i visuals de l’Ebre i el Camp

Lo Pati, Medòl i l'Associació d'Artistes Visuals de les Comarques del Sud reactiven L’Irradiador

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

Donar visibilitat als artistes plàstics i visuals del territori. Aquest és l’objectiu amb el qual, l’any 2012, es va crear L’Irradiador, impulsat pel Centre d’Art de Tarragona i Lo Pati, Centre d’Art Terres de l’Ebre. El projecte va reunir un directori amb cinquanta-tres artistes del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, amb la intenció d’enfortir el context cultural, local i afavorir un marc de creixement i consolidació professional pels creadors. 

Ara, deu anys més tard, el projecte s’actualitza, amb el suport de l’AAVCS Associació d’Artistes Visuals de les Comarques del Sud, el centre d’art Lo Pati d’Amposta i Mèdol, el Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona. Aquestes tres entitats, amb l’assessorament d’artistes de referència al territori, han fet un nou mapatge de l’ecosistema artístic de la demarcació amb la voluntat d’actualitzar i ampliar les fitxes existents i incorporar-ne de noves.

Els pròxims mesos, L’Irradiador prendrà forma de directori web per a fomentar un espai de comunicació i intercanvi entre els artistes. La informació i la documentació que inclou l’arxiu té la funció primària de visibilitzar el treball dels creadors i creadores en els contextos locals i, a la  vegada, posar-los en relació amb altres agents culturals per a facilitar-los vies de professionalització dins de l’àmbit de les arts visuals contemporànies.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -