14.3 C
Amposta

L’IDECE engega la temporada de navegació al riu Ebre amb molt bones sensacions [ÀUDIO]

L'obertura oficial de la temporada de navegació serà el pròxim 28 de març, i s'estendrà fins al 31 d'octubre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El riu Ebre és novament l’escenari d’una temporada de navegació, amb l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE) liderant els preparatius per una experiència òptima dels usuaris. L’obertura oficial de la temporada serà el pròxim 28 de març, i s’estendrà fins al 31 d’octubre.

Aquest any, l’IDECE apunta a superar les xifres rècord assolides durant la campanya del 2023, amb un total de 37.900 usuaris i 8.854 embarcacions, destacant un impressionant nombre de 8.182 piragües navegant pel riu. La directora de l’IDECE, Norma Pujol, expressa un clar entusiasme per aquesta nova temporada, afirmant: “Volem que com més gent millor, tant locals com turistes, puguin gaudir del riu amb seguretat i en les millors condicions, descobrint la bellesa dels nostres paisatges i del medi natural que ens envolta”.

Norma Pujol, directora de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE)

L’IDECE assumeix la responsabilitat del control, vigilància, seguretat i manteniment del canal de navegació, assegurant que cada quilòmetre del riu Ebre estigui senyalitzat i apte per a l’ús dels navegants. Amb 246 boies repartides al llarg del recorregut i 19 embarcadors disponibles, les infraestructures necessàries per a una experiència de navegació segura i còmoda són prioritàries.

A més de proporcionar un entorn segur, l’IDECE també està compromès amb la preservació del medi ambient local. Durant la campanya de navegació, es fan tasques de neteja regular per eliminar els macròfits i mantenir les boies en condicions òptimes, garantint així un equilibri entre el gaudi recreatiu i la conservació del riu Ebre.

Amb tot, els navegants s’han d’atendre a les possibles afectacions causades pels desembassaments puntuals dels pantans de Mequinensa, Riba-Roja d’Ebre i Flix, que poden provocar cabals elevats al tram final del riu. En aquests casos, l’IDECE insta als usuaris a estar pendents dels comunicats i recomanacions oficials.

Així doncs, amb la temporada de navegació al riu Ebre en marxa, l’IDECE no només ofereix una oportunitat única per explorar el riu, sinó també un compromís ferm amb la seguretat, la sostenibilitat i la preservació del medi ambient local.

Per a més informació sobre la navegació al riu Ebre, es pot contactar amb l’IDECE al telèfon 600 000 711 o visitar el web de l’IDECE, en l’apartat d’Ebre Navegable.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -