14.3 C
Amposta

L’ICS exposa com lluita contra el càncer de mama des de la regió sanitària de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Institut Català de la Salut (ICS) ha organitzat a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) una jornada amb motiu de la celebració del Dia Mundial contra el càncer de mama en la qual s’han exposat els serveis, els programes i els tallers que es desenvolupen actualment a la regió sanitària adreçats a les persones que tenen aquesta malaltia.

La presentació de l’acte, organitzat per la Gerència Territorial de l’ICS ha anat a càrrec de Maria José Rallo, directora de l’HTVC i d’Ester Gavaldà, adjunta a la direcció del Servei d’Atenció Primària Terres de l’Ebre. En les diferents taules que s’han fet en el marc d’aquesta Jornada hi han intervingut professionals de la Gerència Territorial.

La cirurgiana del Servei de Cirurgia de l’HTVC, Leyre Rodrigo, i la metgessa de família del CAP l’Ametlla de Mar, Núria Mancho, han fet una xerrada sobre la detecció i el cribratge del càncer de mama. Cristina Sanz i Concepció Rodríguez, infermeres del CAP el Temple i de l’Hospital de Dia de l’HTVC, han presentat el programa Pacient Expert en Càncer de Mama a nivell de l’ICS Terres de l’Ebre.

També, Concepció Rodríguez i la dinamitzadora del taller, Asyris Lappin, han presentat el taller de relaxació i meditació adreçat als pacients que estan en tractament amb quimioteràpia, que s’ha iniciat aquest any al CAP Roquetes. Les sessions duren una hora i tenen seguiment durant tot el procés de tractament de la pacient. Concepció Rodríguez ha parlat sobre la consulta d’infermeria oncohematològica de l’Hospital de Dia.

Finalment, Ramon Bosch, president de la Fundació Doctor Ferran i Carlos López, coordinador de recerca de la Gerència Territorial han presentat el projecte Emma per a la investigació del càncer de mama. La cloenda de l’acte ha anat a càrrec de Mar Lleixà, directora dels Serveis Territorials de Salut a Terres de l’Ebre. L’objectiu del Dia Mundial contra el Càncer de Mama és conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -